אופן ההכנה:
מכינים את הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וקמח, במהירות בינונית כדקה , עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והחלב, ממשיכים לערבב כחצי דקה, עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים קירור למשך כשעה לפחות (עדיף ללילה).
מכינים את המלית - חותכים את הבצלים לרצועות דקות. במחבת רחבה, על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר, ממשיכים לטגן במשך כדקה נוספת.
מוסיפים את חתיכות הבטטה והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים על אש בינונית במשך כרבע שעה.
מסירים מהאש ומצננים מעט.
מכינים את הרויאל - בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לאחידות.
מרכיבים את הקיש - מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות, עד לעובי 1 ס"מ ובקוטר 20 ס"מ ( או 30/15 במידה שמשתמשים בתבנית מלבנית).
מרפדים את תבנית הקיש בבצק, מהדקים היטב את הפינות ומסירים את העודפים בעזרת סכין. מכניסים להקפאה כשעה. אחרי שעה מוציאים את הקיש מהמקפיא, וממלאים עד לחצי הגובה במלית בטטה.
אפייה - יוצקים מעל את רוטב הרויאל עד ל-3/4 גובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-40 דקות.
באדיבות הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטורית "ביסקוטי"