מתכונים עם קוטג'
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
220 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
20
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
200
גרם
(2 חבילות) חמאה
300
גרם
(2 כוסות ו-1/3) קמח
1
יח
ביצה L
1/2
כפית
מלח
1
כף
חלב
למלית בטטה:
2
יח'
בטטות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות קטנות
1
יח'
בצל סגול, בגודל בינוני
1
יח'
בצל לבן, בגודל בינוני
50
מ"ל
(1/4 כוס) יין לבן יבש
1
כפית
סוכר דמררה
1
כפית שטוחה
מלח
קורט פלפל שחור
3
כפות
שמן לטיגון
לרויאל קוטג'-מרווה :
2
יח
ביצים בגודל L
4
יח'
עלי מרווה , קצוצים דק
1/2
גביע
קוטג'
3/4
גביע
שמנת חמוצה
1/2
כוס
גבינת פרמזן
1/2
כפית
מלח
קורט פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וקמח, במהירות בינונית כדקה , עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והחלב, ממשיכים לערבב כחצי דקה, עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים קירור למשך כשעה לפחות (עדיף ללילה).
מכינים את המלית - חותכים את הבצלים לרצועות דקות. במחבת רחבה, על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר, ממשיכים לטגן במשך כדקה נוספת.
מוסיפים את חתיכות הבטטה והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים על אש בינונית במשך כרבע שעה.
מסירים מהאש ומצננים מעט.
מכינים את הרויאל - בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לאחידות.
מרכיבים את הקיש - מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות, עד לעובי 1 ס"מ ובקוטר 20 ס"מ ( או 30/15 במידה שמשתמשים בתבנית מלבנית).
מרפדים את תבנית הקיש בבצק, מהדקים היטב את הפינות ומסירים את העודפים בעזרת סכין. מכניסים להקפאה כשעה. אחרי שעה מוציאים את הקיש מהמקפיא, וממלאים עד לחצי הגובה במלית בטטה.
אפייה - יוצקים מעל את רוטב הרויאל עד ל-3/4 גובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-40 דקות.

באדיבות הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטורית "ביסקוטי"