עוגיות תמרים, נופר זוהר
כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כף
אבקת סוכר
לבצק:
1
חבילה
נטורינה (שומן קוקוס)
200 גרם
1
כוס
שמן חמניות
1
כוס
מים
750
גרם
קמח
2
שקיק
אבקת אפייה
2
שקיק
סוכר וניל
קורט
מלח
למלית:
2
כפות
מחית תמרים
1/2
כפית
ציפורן
1
כפית
קינמון
טחון
1/4
כפית
זנגביל טחון
2
כף
שמן חמניות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לבצק - מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים, ובקערה נפרדת את כל החומרים הרטובים. לאחר מכן מחברים ביניהם ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לנקניק (צינור ארוך) ומחלקים ל-6 חלקים שווים, ויוצרים כדורים מהבצק.
  2. למילוי - בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב (אפשר במעבד מזון) הכל יחד. בסוף מוסיפים את השמן חמניות.
  3. מכדררים כדורים מהמלית ומניחים על הבצק.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  5. הרכבת העוגיות - משמנים את הידיים, פותחים את הבצק ליריעה ומעליו פורסים את כדור התמרים (על כל הבצק), ומגלגלים בחזרה לנקניק.
  6. קורצים מהבצק עיגולים קטנים, רצועות או חצאי סהר, ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות.
  7. אחרי שהעוגיות מתקררות זורים אבקת סוכר למעלה, ומגישים.