מתכונים לשבועות ממסעדת טיביס
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
190 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
70
גרם
קמח
70
גרם
סוכר לבן
90
גרם
חמאה רכה
35
גרם
אבקת שקדים
למלית גבינה :
350
גרם
סוכר
1
ק"ג
גבינת שמנת 30%
2
יח'
חלמונים
4
יח'
ביצים
5
כפות
שמנת מתוקה
50
גרם
קמח
לציפוי:
1
מכל
שמנת חמוצה
פירות יער טריים - לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
לבצק - במעבד מזון, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ומעבירים לקירור של שעה. מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית רינג בקוטר 24 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות או עד להזהבה. מצננים.
בינתיים, מכינים את מלית הגבינה - במעבד מזון מערבלים את הגבינה והסוכר. מוסיפים את הביצים, החלמונים והשמנת המתוקה. מוסיפים פנימה את הקמח, מערבלים עד לקבלת מסה אחידה ויוצקים על התחתית הפריכה.
אפייה - מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעה וחצי-שעתיים, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכז אך יציבה בצדדים. לאחר האפייה מצננים את העוגה, ומעבירים לקירור במקרר למשך לילה שלם.
הגשה - ביום שלמחרת משחררים את העוגה מהרינג, ומצפים בשמנת חמוצה ובפירות יער טריים.

הגר שבבו קאלו היא שף קונדיטורית