אופן ההכנה:
- ביצים עלומות: ממלאים סיר קטן עד חצי הגובה במים. מביאים לרתיחה עדינה.
- שוברים את הביצים למסננת צפופה, ומניחים אותן בעדינות בתוך המים.
- מבשלים במשך 3 דקות, עד שחלבון הביצה נראה מבושל לחלוטין. מדי פעם בוחשים בעדינות בכף עץ, כדי שהביצים ינועו בסיר ולא ידבקו לתחתית.
- מסננים מעודפי המים ומניחים על כל תבשיל שקשוקה
- שקשוקה ירוקה: מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצים דק.
- בסיר שטוח ורחב, מחממים שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד למשך כ-10 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים לסיר תרד, עלי מנגולד, שום קצוץ ופלפל חריף ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך.
- במקביל, מכינים ביצים עלומות.
- מניחים את הביצים העלומות על הרוטב, מוסיפים טפנד זיתים ומפזרים מעל פטה מגוררת. מקשטים במעט עלי פטרוזילה.
המתכון באדיבות בנדיקט