שקשוקה ירוקה של בנדיקט
כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4-6
ביצים עלומות
חצי
כוס
שמן זית
500
גר'
תרד טרי
1
צרור
מנגולד
1
יח'
כרישה
פרוסה דק
1
בצל סגול
פרוס דק
חצי
פלפל ירוק
חריף, חתוך דק
3
שיני שום
קצוץ דק
חצי
ליטר
שמנת מתוקה
1
כפית
מלח
חצי
כפית
פלפל שחור
טפנד זיתים
מעט
עלי פטרוזליה
4
כפות
גבינת פטה
מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. ביצים עלומות: ממלאים סיר קטן עד חצי הגובה במים. מביאים לרתיחה עדינה.
  2. שוברים את הביצים למסננת צפופה, ומניחים אותן בעדינות בתוך המים.
  3. מבשלים במשך 3 דקות, עד שחלבון הביצה נראה מבושל לחלוטין. מדי פעם בוחשים בעדינות בכף עץ, כדי שהביצים ינועו בסיר ולא ידבקו לתחתית.
  4. מסננים מעודפי המים ומניחים על כל תבשיל שקשוקה
  5. שקשוקה ירוקה: מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצים דק.
  6. בסיר שטוח ורחב, מחממים שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד למשך כ-10 דקות עד לריכוך.
  7. מוסיפים לסיר תרד, עלי מנגולד, שום קצוץ ופלפל חריף ומטגנים כ-3 דקות.
  8. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך.
  9. במקביל, מכינים ביצים עלומות.
  10. מניחים את הביצים העלומות על הרוטב, מוסיפים טפנד זיתים ומפזרים מעל פטה מגוררת. מקשטים במעט עלי פטרוזילה.
המתכון באדיבות בנדיקט