קציצות כרובית וגבינה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
1
כפית
מלח
2
יח'
ביצים, טרופות
150
גרם
גבינת פקורינו או קשקבל, מגוררת
4
כפות
פטרוזיליה קצוצה דק
3/4
כוס
קמח
מלח
פלפל שחור טחון
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
  2. מעבירים את הכרובית לקערה ובעזרת מזלג מועכים היטב למחית גסה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים היטב לעיסה אחידה ורכה מאוד (אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מאוד קמח, כדי שהלביבות יישארו קלות ואווריריות).
  3. יוצקים למחבת רחבה שמן בגובה 1 ס"מ ומחממים. יוצרים בידיים לביבות מהעיסה ומעבירים בעדינות לשמן החם. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.