הקורונה, הרצון הגובר לאכול בריא והחיבה ליצירתיות הבישול עשו משהו טוב למיקסרים, ובעיקר לגדולים שמוגדרים מקצועיים, שהפכו מבוקשים מאוד. "כמות המכירות ב-2022 נותרה גבוהה ב-30% יותר בהשוואה למצב לפני הקורונה", אומר ליאור לוי, סמנכ"ל הסחר של שריג אלקטריק. גם המגוון גדל, במיוחד לקראת פסח, שנחשב לחג המיקסרים, שבו יש בדרך כלל עלייה של 300% במכירות בהשוואה לשאר ימות השנה. ארז וסנר, מנכ"ל רשת מחסני חשמל, אומר שהתכונה סביב המיקסרים מורגשת ברשת כבר מהשבוע שעבר.
אז יצאנו לבחון דגמים חדשים יחסית של חמש חברות, המגדירים עצמם מיקסרים מקצועיים, בטווח מחירים שבין 498 ל-4,980 שקל. החברות קנווד וקיטשנאייד, הוותיקות בחבורה, לא נכללו בבדיקה, כי לא יצאו בדגמים חדשים. קיטשנאייד תשיק את הדגם החדש שלה בסוף 2023, לקנווד אין חדש. שתיהן מתמקדות בשנים האחרונות בשיפור העיצוב, שמשפיע מאוד על החלטת הקנייה.
עוד כתבות למנויים:
מהבדיקה התברר שתחת הילת ה"מקצועיות" מסתתרים פערי מחירים של עד פי עשרה. עוד גילינו, שאין פרמטרים מובהקים, או תקנים, המגדירים איזה מיקסר ראוי לתואר "מקצועי", ומדובר יותר ביומרות מאשר קריטריונים, בנראות מסיבית יותר ובקערות גדולות. אלא שקערה גדולה היא לא תמיד סימן לאפשרות לעבד חומר גלם רב יותר, כמו שראינו במיקסר הזול בחבורה, של ג'פרי אדמס, שמגיע עם קערה של 10 ליטרים.
למרבים לאפות ולהכין קצפות, חשובה האפשרות לרכוש קערה נוספת. רק מיקסר אחד שבדקנו מספק שתי קערות שכלולות במחיר. תוספת קערה משמעותה עוד 490-150 שקל נוספים. שניים מהמיקסרים לא מציעים תוספת כזאת בכלל, מה שמפחית מנוחות העבודה עבור אופים ואופות רציניים.
8 צפייה בגלריה
מימין: רוני חוסיד, רוחמה עזורי ומלכי יצחקוב
מימין: רוני חוסיד, רוחמה עזורי ומלכי יצחקוב
הקציפו, ערבלו ונתנו ציונים. מימין: רוני חוסיד, רוחמה עזורי ומלכי יצחקוב
(צילום: דנה קופל)
החדשות הטובות: ערב פסח הוא גם עונה טובה לקניית מיקסרים – יש הטבות, מבצעים, חלקים שניתנים חינם. הדגם של דאבו שבדקנו נמכר במחיר מבצע ובנוסף כולל קערה חינם (שעולה 490 שקל). גם המכשיר של ג'פרי אדמס במבצע, למרות שמדובר במוצר זול מאוד. היבואן טוען שהיו לו מכירות טובות מאוד בחורף.
איפה התרגזנו? דווקא במיקסר היקר ביותר, של החברה השוודית אנקרסרום. הוא נמכר בארץ כמעט ב-5,000 שקל, כשאותו דגם בדיוק נמכר באמזון ב-749.90 דולר, כלומר 2,714.8 שקל. זאת ועוד: בזמן שבחו"ל מקבלים הרוכשים אחריות על המיקסר על כל חלקיו לשבע שנים, בארץ האחריות המלאה היא לשנה בלבד, ולשש שנים נוספות על המנוע בלבד. "היצרן אמנם מספק חלפים חינם במשך שש שנים, אבל מה עם עלות הטכנאי? אני לא יכול לסבסד אותו. היצרן מאפשר ליבואן בכל מדינה להתמודד איך שהוא בוחר עם נושא האחריות לשבע שנים", טוען עופר גבאי, מנכ"ל OIG, היבואן.
אגב, בעוד שבועיים יגיע הדגם החדש, היקר יותר, של אנקרסרום, שמחירו יגיע ל-5,490 שקל – בגלל קערת נירוסטה להקצפה שתחליף את קערת הפלסטיק השקופה (פיתוח מיוחד לפי צורכי השוק הישראלי), והאחריות תורחב לסטנדרט של היצרן – שבע שנים על הכול.
קיבצנו במלון רויאל ביץ' של ישרוטל בתל-אביב נבחרת מקצוענים בהובלת איתן מזרחי, שף המלון ושף נבחרת הכדורגל של ישראל, ולצידו מלכי (מלכיאל) יצחקוב, קונדיטור אכדיה דן ריזורט בהרצליה, נועה עליון, קונדיטורית ברויאל ביץ', רוני חוסיד, סגן שף המלון, ורוחמה עזורי, בשלנית ואופה חובבת שהופיעה גם בתוכניות טלוויזיה, והיא גם מנהלת יחסי הציבור של המלון.
הצבנו בפני המיקסרים אתגרים לא פשוטים. לצד הקצפה של 500 מ"ל שמנת מתוקה, שכולם עברו בהצלחה, גם הוקצפו חלבוני ביצים בשתי נגלות (פעם משש ביצים ופעם משלוש), ובאלה נרשמו פערים גדולים בין המתחרים. המומחים הנסיינים התבקשו להכין בצק פסטה, שהוא מבחן כוח למיקסר, וכן ללוש בצק שמרים בכמויות גדולות של 3 ק"ג, אם הוראות היצרן מאפשרות כמויות גדולות. העלייה בפופולריות של האפייה הביתית, במיוחד של חלות, מעלה את הביקוש למיקסרים שעומדים בלישה של כמויות גדולות. כמויות גדולות הוכנו במיקסרים של דאבו, אנקרסרום ומורפי ריצ'רדס, ואילו במיקסרים של קוויזינארט וג'פרי אדמס בדקנו כמויות של פחות ממחצית, על פי הוראות היצרנים.
8 צפייה בגלריה
איתן מזרחי
איתן מזרחי
''הצבנו בפני המיקסרים אתגרים לא פשוטים''. איתן מזרחי
(צילום: דנה קופל)
בבחינת המיקסרים התייחסנו ונתנו ציונים לנוחות ההפעלה, איכות הלישה וההקצפה, קלות המעקב אחרי התהוות הבצק, קלות הניקוי, רמת הרעש, התחממות המכשיר, הנראות, וכן תכונות מיוחדות — טיימר או נורת לד. כל המיקסרים שבדקנו כוללים קערה בסיסית מנירוסטה, וו לישה, אביזר גיטרה לערבול, מקצף ומגן התזה שקוף. יוצא דופן האנקרסרום המגיע כאמור עם קערה שקופה נוספת, ייעודית להקצפה, וגם מכסה מפלסטיק לבן אטום לכיסוי קערת הלישה ומקצפים שונים. רוב המיקסרים מאפשרים רכישת אביזרים נוספים, אך לא בדקנו אותם.
יבוא: OIG • מחיר: במבצע לפסח 2,990 שקל כולל קערה נוספת (במקום 3,190 שקל ללא קערה נוספת) • אחריות: שנה כולל + 4 שנים על המנוע • צבע: שחור (יש גם בקרם) • הספק: 1,800 וואט • מהירויות: 11 • קערה: 7 ליטר (3 ק"ג בצק) • קערה נוספת: 8 ליטר (4 ק"ג בצק), 490 שקל • אביזרים נוספים: מעבד מזון - 490 שקל, סט שלושה אביזרים להכנת פסטה - 690 שקל, מסחטת מיץ כבישה קרה - 390 שקל, מטחנת בשר - 490 שקל, מטחנת בשר, כולל אביזרים להכנת נקניקיות ועוגיות - 590 שקל.
הקצפה: 9.4 • לישה: 9.6 • הפעלה: 8.6
8 צפייה בגלריה
דאבו פרו, דגם DSM 5740
דאבו פרו, דגם DSM 5740
דאבו פרו, דגם DSM 5740
(צילום: יח"צ חו"ל)
למה כן: בכל הביצועים הגיע לציונים ממוצעים של יותר מ-9. עשה את העבודה במהירות ונכון, לא התחמם. יש בו טיימר ותאורת לד לקערה, המקילים את העבודה. שקט מאוד, יציב על השיש, הקערה גדולה. ניכר שתוכנן לצורכי אפייה במטבח הישראלי. למה לא: בינוני למדי בהיבט העיצובי. מופיע בשני צבעים בלבד. למרות שמצויד בתצוגה דיגיטלית, פחות נוח לכוון את המהירות. מכסה המגן השקוף מחולק לשניים ופחות נוח לשימוש. בהוראות השימוש יש אזהרה שאם נשמע צליל חריג בעת לישה, יש לכבות, להוציא מחצית מהבצק וללוש כל חלק בנפרד. לא קרה לנו, אבל מעורר תהייה. דבר המומחים: מלכי: "סיים הכי מהר את בצק הפסטה, הקצפת החלבונים איכותית והתוצאה מבריקה ולבנה, בצק השמרים טוב, לא רועש. איתן: "חזק, מהיר, סוס עבודה עם ביצועים מרשימים, יציב על השיש". נועה: "לקח לו זמן רב יחסית להקציף ולקבל מרנג אבל התוצאה מושלמת". רוחמה: "מעבר לביצועים המצוינים, אהבתי את תאורת הלד".
שורה תחתונה: מקצוען. מותג ישראלי שהשתדרג ונותן בביצועים פייט ראוי גם לבינלאומיים המובילים.
יבוא: ברימאג • מחיר: 999 שקל • אחריות: שלוש שנים • צבע: אפור (יש גם בלבן) • הספק: 500 וואט • מהירויות: 12 • הקערה: 5.2 ליטר (1.2 ק"ג בצק) • קערה נוספת: אין • אביזרים נוספים: בחו"ל יש, בארץ לא.
הקצפה: 8.6 • לישה: 8 • הפעלה: 8
8 צפייה בגלריה
קוויזינארט, דגם SM50E
קוויזינארט, דגם SM50E
קוויזינארט, דגם SM50E
(צילום: יח"צ חו"ל)
למה כן: זמין לכל כיס. נטול יומרות אבל עשה את העבודה. טוב במיוחד בהקצפות ובלישת בצק שמרים, פחות בבצק הפסטה. למה לא: מתחמם מאוד במטלות "כבדות" יחסית כמו בצקי שמרים ופסטה. מיקסרים שמתחממים בקלות נוטים לתקלות ושחיקת מנוע. מרעיש מאוד. הקערה קטנה יחסית עבור מקצוענים, מה שלא מאפשר ללוש כמויות גדולות של בצק. ההילה שהמותג שואב מעולמות מעבדי המזון שלו, לא מוצדקת כשמדובר במיקסר. דבר המומחים: איתן: "קצף החלבונים נראה יפה מאוד אבל דחוס יחסית בטקסטורה, מה שיכול להשפיע על תוצר האפייה הסופי". רוני: "הפתיע והכין הכי טוב את בצק השמרים, אבל התאמץ מאוד". נועה: "מגיע לתוצאות מהר יחסית, אבל למה הוא כל כך רועש?" מלכי: "הבצקים טובים מאוד, ההתחממות מפריעה. ניכר שכדי להגיע לתוצאות הטובות גם בהקצפת החלבונים המכשיר מתאמץ". רוחמה: "עשה את העבודה. בהקצפת שמנת היה איטי יחסית. רועש מאוד, ואי-אפשר ללוש כמויות גדולות".
שורה תחתונה: נותן תמורה למחיר. למתחילים ולמי שמסתפק במיקסר לא מפנק במחיר נגיש.
יבוא: המילטון • מחיר: 498 שקל במבצע (במקום 699 שקל) • אחריות: שנה + 4 שנים על המנוע • צבע: כסף (יש גם באפור כהה) • הספק: 2,000 וואט • מהירויות: 8 • הקערה: 10 ליטר (1.6 ק"ג בצק) • קערה נוספת: 150 שקל • אביזרים נוספים: אין. הקצפה: 7.2 • לישה: 6 • הפעלה: 7
8 צפייה בגלריה
ג'פרי אדמס, דגם JA160SL
ג'פרי אדמס, דגם JA160SL
ג'פרי אדמס, דגם JA160SL
(צילום: יח"צ חו"ל)
למה כן: המחיר הבלתי נתפס, שנובע מהיותו מותג מדבקה סיני באיכויות נמוכות. מראה מרשים. נוחות הפעלה סבירה. מצויד בצג דיגיטלי ובמגן התזה שקוף שמתחבר לתחתית המנוע. למה לא: רועש, חלש מאוד, מותר להפעיל אותו עד 15 דקות ברצף. איכות החומרים נמוכה. למרות הקערה הענקית, ניתן ללוש עד 1.6 ק"ג בצק בלבד. כשל לחלוטין בלישת בצק הפסטה, הצליח ללוש בצק שמרים אחרי עבודה רבה. המבנה גרוע, מה שמשפיע על איכות ההקצפה. כדי להשיג תוצאה טובה היה צריך ללחוץ על מגן ההתזה. תופס מקום רב על השיש. דבר המומחים: נועה: "הקערה עמוקה מדי יחסית לגובה המקצף והווים ולכן לוקח זמן רב להגיע לתוצאה טובה". מלכי: "מול הגודל העצום התאכזבתי מהכמויות הקטנות שהוא מסוגל לטפל בהן, ולא תמיד בהצלחה. דורש השגחה מתמדת. בבצק הפסטה נדרש איסוף חומרי הגלם כל הזמן". איתן: "מרעיש". רוני: "מגושם ולא פרקטי". רוחמה: "איכות בצק השמרים שנעשה במהירות הפתיעה אותי, וגם הקצפת כמות קטנה של חלבונים, אבל זה לא מספיק. השאר היה בעייתי".
שורה תחתונה: מותג מדבקה לחובבנים תפרנים שרוצים מיקסר על השיש, ויקבלו בהתאם למה ששילמו.
יבוא: OIG, מחיר: 4,980 שקל • אחריות: שנה על הכל + 6 שנים על המנוע • צבע: כחול כהה (יש עוד 13 גוונים) • הספק: 1,500 וואט • הקערות: הנירוסטה 7 ליטר, הפלסטיק 4 ליטר • קערה נוספת: אין • אביזרים נוספים: יותר מ-20 - ממטחנת בשר, מעבד מזון ובלנדר ועד כל האבזור הדרוש להכנת פסטה. מ-240 שקל למסחטת הדרים עד 990 שקל למטחנת בשר. אפשר לקנות גם ערכה של כמה אביזרים. הקצפה: 8 • לישה: 6.5 • הפעלה: 6.5
8 צפייה בגלריה
ANKARSRUM, דגם 6230
ANKARSRUM, דגם 6230
ANKARSRUM, דגם 6230
(צילום: יח"צ חו"ל)
למה כן: מרשים ועוצמתי, יכול לטפל בכמות גדולה, מגיע עם קערה ייעודית להקצפה ומכסה לקערת הלישה לזמן תפיחת הבצק, שני ווים לבצקים שונים ועוד וו המבטיח שהבצק לא יידבק לדפנות, וגם מקצף-מערבל כפול ייחודי לבצק עוגיות. למה לא: יקר להחריד. ההפעלה מסורבלת מאוד. עובד בטכנולוגיה יוצאת דופן: הקערה מסתובבת ולא הווים, מה שמחייב לדייק במרחק בין האביזרים לדופן הקערה. המרחק ניתן לכיוון באמצעות סיבוב ברגים, וההתעסקות בזה מתישה ולא מבטיחה תמיד את התוצאה הטובה. בבצק השמרים הצליחו הנסיינים להגיע אחרי עמל רב לאיכות טובה, אבל בבצק הפסטה נתקעו. אפילו המקצף שונה מהמקובל, ומורכב מזוג מקצפים שיש להכניס לבסיס ייעודי – התוצאה טובה אבל לא מהמצטיינות. ההוראות והסרטון גרועים. דבר המומחים: מלכי: "כקונדיטור מנוסה תיסכל אותי שלא הצלחתי לפצח את חידון לישת בצק הפסטה. הקצפת החלבונים בינונית, הקצפת השמנת טובה מאוד". רוני: "מראה מיושן אבל משדר עוצמה". נועה: "מסורבל ומרעיש. אפילו הקצפת והשמנת יצאו נמוכות".
שורה תחתונה: מתאים למקצוענים סבלניים בלבד. לכל השאר מתסכל, מתיש ויקר מדי.
יבוא: שריג אלקטריק • מחיר: 1,690 שקל • צבע: שחור בלבד • אחריות: שנתיים על המיקסר + 8 שנים על המנוע • הספק: 1,200 וואט • מהירויות: 10 • קערה: 8 ליטר (3 ק"ג בצק) • קערה נוספת: אין • אביזרים נוספים: מטחנת בשר - 199 שקל, סט 3 אביזרים לפסטה (לספגטי, לפטוצ'יני ולרידוד פסטה) - 699 שקל, וכל אחד נמכר גם בנפרד ב-249 שקל. הקצפה: 6.2 • לישה: 7.5 • הפעלה: 7.7
8 צפייה בגלריה
מורפי ריצ'רדס Artist MAX, דגם 48981
מורפי ריצ'רדס Artist MAX, דגם 48981
מורפי ריצ'רדס Artist MAX, דגם 48981
(צילום: שריג יבואן רשמי)
למה כן: המגן השקוף למניעת התזה מתלבש על תחתית המנוע ולא על החלק העליון של הקערה, מה שעושה את השימוש בו נוח יותר. מגיע עם חוברת מתכונים מצולמים בעברית כולל התאמה למטבח הישראלי. הטיימר הוא תוספת נחמדה. לאוהבי קצפת ובצק שמרים סיפק תוצאות טובות מאוד. למה לא: לא הרשים בהקצפת החלבונים, לא הצליח להתמודד עם בצק הפסטה. למרות ההבטחה לבסיס רחב, וגומיות להצמדה למשטח, בעבודות הקשות של הלישה המיקסר רקד. מסורבל יחסית לכיוון. דבר המומחים: מלכי: "לא יציב, לא אוסף היטב את הרכיבים, התקשה להתמודד עם הקצפת מעט חלבונים". נועה: "פרט לשקט ולהקצפה הטובה של השמנת, כל התוצאות היו בינוניות, וגם מסורבל יחסית להבנה". רוני: "מרשים במראה אבל בינוני וקצת מסורבל להפעלה". רוחמה: "לא הייתי קונה".
שורה תחתונה: היומרה למיקסר מקצועי מרחיקה לכת.
פורסם לראשונה: 07:21, 17.03.23