אופן ההכנה:
- מכינים את קרם המסקרפונה - שמים את המסקרפונה עם 1/2 2 כפות מהליקר בקערה גדולה, ומערבבים בכף עץ רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (זהירות, ערבוב יתר גורם להתפרקות).
- בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר, הווניל ושתי הכפות הנותרות מהליקר, ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה. מערבבים 1/3 מהקצפת לתוך תערובת המסקרפונה כדי שתהיה קלילה יותר, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת שנותרה.
- אופן ההרכבה - כמה שעות לפני ההגשה, בקערה רחבה ועמוקה מערבבים את מיץ התפוזים עם מיץ הלימון והליקר. טובלים בכל פעם בישקוטי אחד בתערובת, הופכים וטובלים שוב עד שהוא ספוג אבל אינו מתחיל להתפורר. מניחים אחד־אחד בתחתית התבנית בשכבה אחידה. למילוי "החורים" שנותרו - חוצים כמה בישקוטים באלכסון בסכין משוננת, וחותכים לחתיכות קטנות לפי הצורך. טובלים גם אותם במיץ ו"סותמים" את ה"חורים" למילוי כל התחתית.
- מפזרים פרוסות תותים מעל הבישקוטים, ומורחים מעליהם מחצית מקרם המסקרפונה. טובלים את הבישקוטים שנותרו באותה צורה, ומניחים מעל לקרם בשכבה אחידה.
- מורחים את הקרם שנותר בצורה אחידה, ומפזרים תותים מעל בנדיבות לקישוט, או שמחלקים למנות אישיות (כמו בתמונה) ומקשטים בערימת תותים יפה במרכז.