אופן ההכנה:
- במיקסר במהירות בינונית מערבלים היטב את הקמח, המים והסוכר למשך כדקה. מוסיפים את השמרים. ממשיכים לערבל. לאחר מכן מוסיפים קורט מלח ומערבבים עוד כ-2 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים כחצי שעה עד להתפחה.
- לאחר ההתפחה, מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 160-170 מעלות בסיר עמוק, מרטיבים את הידיים מעט עם מים ומוציאים כדור מהבצק (כ-35 גרם בערך). במרכזו יוצרים חור, מותחים מסביב ומניחים בשמן החם בעדינות.
- מטגנים בשמן חם כשלוש דקות מכל צד עד להזהבה משני הצדדים. שימו לב - אם השמן יהיה חם מדי הוא ישרוף את הספינג' מבחוץ ולא יהיה מוכן מבפנים.
- לציפוי - אפשר לזגזג בדבש, לפדר באבקת סוכר או לפזר קינמון, ולהגיש חם.
המתכונים באדיבות מימי נאמן מרשת "מאפה נאמן"