אופן ההכנה:
- פורסים לרוחב את תפוחי האדמה המבושלים והקלופים, ומסדרים בתחתית קערת הגשה.
- פורסים לרוחב את הארטישוקים הירושלמים המבושלים והלא-מקולפים, ומסדרים מעל לשכבת תפוחי האדמה. מעטרים בטבעות בצל סגול ועלי שמיר.
- מכינים את הרוטב - יוצקים לקערה קטנה שמן זית, מוסיפים חומץ בן יין, סוכר ומלח, ומערבבים היטב עד להמסה של הסוכר. שומרים בצד עד להגשה.
- הגשה - יוצקים את הרוטב מעל הסלט מבלי לערבב, מקלפים את הביצים הרכות וחוצים לרוחב. מסדרים מעל הסלט את 4 חצאי הביצה, ומפזרים מעל ביצי דג סלמון. מגישים מייד.
טיפים:
- את תפוחי האדמה אפשר לבשל מראש (עם הקליפה) במיקרוגל במשך כ-20 דקות עד לריכוך מלא.
- רצוי שתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי יוגשו כשהם פושרים או חמים.
"בטטה קסבייה" הוא הכינוי של הארטישוק הירושלמי בצפון אפריקה, ובתקופת האביב הוא פופולרי במיוחד. לרוב, נוהגים לצוות אותו לפרוסות תפוחי אדמה מבושלות וביצים קשות, בתוספת שמיר רענן ובצל סגול. כמה פשוט - ככה טעים.