אורז עם תרד ועדשים שחורות
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1/2
כוס (100 גרם)
עדשים שחורות
1
כוס (200 גרם)
אורז בסמטי
2-3
כפות
שמן זית
1
בצל
קצוץ
2
כוסות (כ-500 מ"ל)
תרד
שטוף קצוץ
1
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את העדשים כשעה במים. מסננים. מבשלים כ-5 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים.
  2. מבשלים את האורז כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח, עד שהוא מתרכך מעט. מסננים.
  3. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מוסיפים את העדשים והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3-2 כפות מים. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.