פסח הגיע ואיתו האתגר הגדול מכולם: קינוח לארוחת החג - כזה שיהיה גם כשר לפסח וגם טבעוני בשביל שיתאים לכולם. ומה יותר מתאים לפסח מפבלובה? זה קינוח שבמקור הוא כשר לפסח וללא גלוטן, ובמתכון הזה הוא גם טבעוני, ככה שהוא יכול להתאים לכל מי שיושב סביב השולחן.
6 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אני אוהבת להכין אותן עם רוטב פירות יער שנותן חמצמצות כיפית ומאזן את המתיקות.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תוכלו להכין גם עוגה מיוחדת וחגיגית, שאמנם נראית כאילו יצאה מקונדיטוריה, אבל בינינו - היא ממש קלה להכנה. אני מכינה אותה המון ואין אחד שלא מתעלף מהטעם ומהמראה שלה. את הקרם אפשר להכין עם כל מחית שאתם אוהבים - חמאת בוטנים, ממרח שוקולד, מחית פיסטוק ועוד, ויש לכם קרם שאפשר להשתמש בעוד המון קינוחים. ואם נשארים בשוקולד אז תוכלו להכין גם טראפלס - הטראפלס האלה הם בדיוק ההגדרה לביס חלומי - טראפלס קטנים אבל מלאי טעם ומרקמים. יש פה מילוי רך של גנאש שוקולד אספרסו עטוף על ידי שכבת שוקולד קראנצ'ית, שביחד יוצרים את הביס המושלם.
6 צפייה בגלריה
שוקולד
שוקולד
שוקולד זה החיים
(צילום: יח"צ)
ולסיום - רק שתדעו שאין על השילוב של וניל, בננות ושוקולד. זאת אחת הגלידות האהובות עליי אז החלטתי ליצור קינוח בהשראתה ובקלות יצא קינוח טבעוני וללא גלוטן שכולם יכולים להנות ממנו. מדובר בקרם פשוט להכנה ואוורירי, עם שכבת שוקולד קראנצ'ית ובננות שמקרמלים בקלות. אף אחד מהמסובים לא יאמין שהכנתם את זה לבד בבית.

פבלובה

המצרכים (כמות ל 12 פבלובות):
לפבלובה - 300 גר' מי חומוס שצמצמנו ל 150 גרם (הסבר בהמשך) (300 מ"ל שמצמצמים ל 150 מ"ל) 200 גר' (1 כוס) סוכר מיץ מחצי לימון קורט מלח
לרוטב פירות יער - 200 גר' (2 כוסות) פירות יער קפואים 2 כפות סוכר
לקרם וניל - 600 גר' קרם קוקוס קר (1/2 2 פחיות), רק החלק הלבן או 500 גר' שמנת מתוקה טבעונית 400 גר' (1/2 1 גביע + כף) גבינה טבעונית למריחה 120 גר' (1 כוס) אבקת סוכר 30 גר' (3 כפות) אינסטנט פודינג 2 כפיות מחית או תמצית וניל
6 צפייה בגלריה
פבלובה
פבלובה
(צילום: דניאל וגנר)
אופן ההכנה:
  1. שוקלים בסיר 300 גר' מי חומוס ומבשלים על אש בינונית עד שהם מגיעים למשקל של 150 גר'. מעבירים לקערה על משקל ובודקים את הכמות עד שהיא מגיעה לכמות הרצויה.
  2. מעבירים להצטננות של 20 דקות במקרר.
  3. מקציפים את מי החומוס המצומצמים עם לימון ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
  4. מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת מרנג יציב מאוד.
  5. מזלפים על נייר אפייה עיגולים ואופים בתנור כשעתיים בטמפ' של 100 מעלות בתכנית טורבו.
  6. בנתיים מכינים את הקרם: מקציפים את קרם הקוקוס או השמנת עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עוד כדקה. מעבירים לשקית זילוף.
  7. לרוטב פירות היער: מבשלים את הפירות עם הסוכר כמה דקות עד שהוא מתחיל מעט להצטמצם ומעבירים לקירור.
  8. מרכיבים לפני ההגשה - לוקחים תחתית של פבלובה, מזלפים את קרם הגבינה מעליו, ומקשטים עם רוטב פירות היער.

עוגת שוקולד עם אגוזי לוז

המצרכים:
לתחתית: 130 גר' (1/3 1 חבילה) שוקולד מריר 40 גר' (2 כפות) מחית אגוזי לוז או כל ממרח אחר שיש ואוהבים 100 גר' (2 כוסות) פצפוצי אורז או קורנפלקס כשר לפסח
לקרם אגוזי לוז: 300 גר' (1 פחית + 2 כפות) קרם קוקוס קר, אחרי התייצבות של לילה במקרר או 250 גר' שמנת מתוקה טבעונית 200 גר' (1 גביע פחות 2 כפות) גבינה טבעונית למריחה או גבינת שמנת טבעונית 60 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר 30 גר' (3 כפות) אינסטנט פודינג וניל 1 כפית תמצית או מחית וניל 40 גר' (2 כפות) מחית אגוזי לוז או כל ממרח אחר שיש לכם
לקישוט: פירות טריים
6 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד
(צילום: דניאל וגנר)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים שוקולד בפולסים במיקרו או בבאן מארי, ומערבבים עם הממרח ועם פצפוצי אורז.
  2. משטחים ברינג עם נייר אפייה ומקפיאים ל–15 דקות.
  3. בנתיים מקציפים את קרם הקוקוס או השמנת כשתי דקות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עוד כשתי דקות, עד לקבלת קרם יציב. אם הקרם לא יוצא יציב, אפשר להוסיף עוד כף של אינסטנט פודינג. תזהרו לא להקציף יותר מדי, שלא ישבר.
  4. מחלצים את התחתית מהרינג.
  5. מזלפים את הקרם ומקשטים עם פירות טריים, מגישים ביום ההכנה.

טראפלס שוקולד אספרסו

המצרכים (לכ-20 טראפלס):
לגנאש שוקולד אספרסו: 200 גר' (2 חבילות) שוקולד מריר 120 גר' (1/4 פחית) קרם קוקוס (אין צורך לקרר) אספרסו קצר או כפית קפה נמס מעורבבת עם 40 גר' (3 כפות) מים רותחים 40 גר' (4 כפות) סוכר לבן או חום בהיר
לציפוי: 200 גר' (2 חבילות) שוקולד מריר
6 צפייה בגלריה
טראפלס שוקולד אספרסו
טראפלס שוקולד אספרסו
(צילום: דניאל וגנר)
אופן הכנה:
  1. ממיסים קרם קוקוס בסיר קטן עד לרתיחה ויוצקים על השוקולד.
  2. מוסיפים את הקפה החם וטוחנים הכל עם בלנדר מוט. אפשר גם לערבב עם מטרפה.
  3. מעבירים לכלי שטוח ומכניסים להקפאה של שעה. אם רוצים להכין טראפלס מרובעים (חוסך זמן) – משטחים את הגנאש בכלי מרובע ואחרי ההקפאה חותכים לריבועים.
  4. ממיסים את השוקולד לציפוי בפולסים במיקרו, תוך כדי ערבוב, או בבאן מארי.
  5. יוצרים מהגנאש כדורים עם הידיים.
  6. טובלים את הטראפלס בשוקולד בעזרת מזלג, מרימים ומנערים כדי להוריד עודפי שוקולד.
  7. מניחים בתבנית עם אבקת קקאו וכשהציפוי מתחיל להתקשות, מגלגלים בתוך הקקאו.
  8. כשמסיימים לצפות את כל הטראפלס, מנערים אותם בזהירות במסננת כדי להוריד חלק מאבקת הקקאו.
  9. מאחסים במקרר עד שלושה שבועות.

צ'אנקי מאנקי – טבעוני וללא גלוטן

המצרכים (כמות ל 6 קינוחים אישיים):
לתחתית - 60 גר' (2/3 חבילה) שוקולד מריר 20 גר' (1 כף) מחית נוגט 60 גר' (כוס ועוד כף גדושה) פצפוצי אורז
לקרם גבינה - 180 גר' (1 פחית) קרם קוקוס קר, מעל 18 אחוז שומן (רק את החלק הלבן לאחר קירור של לילה לפחות במקרר) 2/3 גביע (180 גר') גבינה טבעונית למריחה או גבינת שמנת 4 כפות (30 גר') אבקת סוכר 3 כפות (30 גר') אינסטנט פודינג 1 כפית מחית או תמצית וניל
לבננות המקורמלות - 1 בננה, חתוכה לפרוסות 1 קובייה קטנה של חמאה טבעונית או שמן לשימון המחבת 1 כף סוכר לבן
לקישוט - חופן קוביות שוקולד מריר, קצוץ חופן אגוזי מלך, קצוצים
6 צפייה בגלריה
צ'אנקי מאנקי
צ'אנקי מאנקי
(צילום: דניאל וגנר)
אופן ההכנה:
  1. לתחתית - ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרו או על באן מארי, עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים מחית נוגט ופצפוצי אורז ומערבבים.
  2. מעבירים לרינגים אישיים או לתבנית בקוטר 16 ומשטחים. שומרים במקרר עד להרכבה.
  3. לקרם - מקציפים את קרם הקוקוס או השמנת במשך שתי דקות ואז מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים כשתי דקות נוספות, עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר.
  4. לבננות המקורמלות - מחממים חמאה טבעונית במחבת, מסדרים את הבננות ומפזרים מעליהן את הסוכר. מחכים כמה דקות והופכים אותן. מטגנים עד שהן מתחילות לקבל צבע קרמלי.
  5. להרכבה - מזלפים את הקרם על גבי התחתיות. מקשטים עם הבננות שהתקררו (הן רכות אז מומלץ להרים עם מזלג) ועם שברי שוקולד ואגוזי מלך. הקינוח במיטבו עד מספר שעות לאחר ההרכבה.
טיפ: אפשר להכין את התחתיות ואת הקרם בנפרד יום לפני ואת הבננות וההרכבה לעשות לפני ההגשה.