למרות שהיא עוגה "טיפשה" ולא מוערכת מספיק - עוגת המייפל זו אחת העוגות האהובות עליי - לא בגלל שזו העוגה היחידה שרוב האמהות בקיבוץ ידעו לאפות, אלא מכיוון שסירופ מייפל זה אחד הטעמים המתוקים, העדינים והמופלאים שהטבע יצר.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
יש דרכים רבות להכין עוגת מייפל טובה: יש עוגות דחוסות, לחלקן אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד או קוקוס וחלקן פשוטות וקלאסיות. השידוך המוצלח ביותר למייפל בעיניי (חוץ מלחם שמטוגן בשבת בבוקר משאריות החלה של יום שישי) - הוא עם פקאנים, ולכן מעבר לפקאנים החתוכים שהוספתי לתערובת העוגה, הכנסתי למתכון גם בצק קרמבל עם פקאנים טחונים שמפזרים מעל העוגה.
הקרמבל נותן לעוגה טעם פקאני נוסף, ובעיקר - מוסיף לחלקה העליון של העוגה קריספיות ייחודית שאין שנייה לה. זוהי עוגה מושלמת לסוף השבוע - אבל לא בטוח שיישאר ממנה משהו עד שישי בערב.
עוגת מייפל
המצרכים (לתבנית פס בגודל 25X10 ס"מ):
לעוגה הבחושה -
125 מ"ל שמן קנולה
180 גר' סוכר חום
1 כפית מחית וניל
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
85 מ"ל חלב 3%
150 מ"ל סירופ מייפל טבעי
385 גר' קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
100 גר' פקאנים, חתוכים גס
מייפל נוסף לזילוף מעל העוגה לאחר האפייה
לקרמבל פקאנים -
150 גר' קמח לבן
100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גר' סוכר לבן
1 כפית מחית וניל
70 גר' פקאנים, טחונים
אופן ההכנה:
- להכנת העוגה - מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית עם נייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את השמן, הביצים, הסוכר החום והוניל.
- בינתיים מסדרים את שאר חומרי הגלם בשתי קערות עם חלוקה ליבשים ורטובים: בקערת הרטובים מערבבים את השמנת החמוצה עם החלב והמייפל; בקערת היבשים מערבבים את הקמח הלבן, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את היבשים והרטובים לסירוגין לקערת המיקסר תוך כדי שהוא עובד. כלומר - מוסיפים קצת מתערובת היבשים עד שהם נטמעים בתערובת המיקסר, ולאחר מכן קצת מתערובת הרטובים. חוזרים על אותה הפעולה עד שכל היבשים והרטובים מעורבבים היטב.
- מוסיפים את הפקאנים החתוכים ומערבבים עד שהם מתאחדים בתערובת העוגה.
- שופכים את תערובת העוגה לתבנית האפייה ועוברים להכנת הקרמבל.
- להכנת הקרמבל – מערבבים את כל חומרי הגלם ביחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק קרמבל כייפי שכשמאחדים אותו עם היד הוא הופך לגוש וכשמפוררים אותו הוא מתפורר בקלות לגושים קטנים.
- מפזרים את הקרמבל מעל לתערובת העוגה הבחושה, כך שהוא מכסה את כל החלק העליון של התבנית.
- מכניסים את העוגה לתנור החם למשך כ-55 דקות עד שעה ו-5 דקות. מוודאים שהעוגה אפוייה היטב על ידי החדרת קיסם למרכז התבנית - אם הוא יצא יבש או עם פירורים, העוגה מוכנה.
- לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, שופכים עליה בנדיבות עוד סירופ מייפל שייספג בה ויהפוך אותה לעוגת מייפל רכה ומתקתקה.