אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
400 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
אוכל
(צילום: דינה משה)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לאורז:
2
כוסות
אורז בסמטי, שטוף
3
כפות
שמן
1
כפית
מלח גס
1
כפית
כורכום טחון
1/4
כפית
פלפל שחור
1/4
כפית
צ'ילי גרוס
1/2
חבילת
שמיר טרי, קצוץ
לתחתית:
1
כוס
עדשים ירוקות, שטופות
1
כוס
שעועית מש, שטופה
2
כפות
שמן
1
יחידה
בצל, קצוץ גס
4
יחידות
שיני שום, קצוצות
1/4
כפית
צ'ילי גרוס
1
כפית
כורכום, טחון
1/4
כפית
פלפל שחור
4
יחידות
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1
כפית
גדושה מלח גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. האורז: משרים את האורז ב-3 כוסות מים למשך כחצי שעה. מעבירים לסיר (עם מי ההשרייה), מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
  2. התחתית: משרים את העדשים ואת המש כרבע שעה במים, בנפרד. מסננים, מבשלים בנפרד עד לריכוך ומסננים.
  3. מחממים את התנור ל-125 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
  4. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הצ'ילי, הכורכום, הפלפל השחור ואת תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים כשתי דקות. מורידים מן האש.
  5. מוסיפים את העדשים, המש ואת המלח, מערבבים ומשטחים בתבנית. משטחים מעל את האורז בשכבה אחידה. יוצקים כ-1/4 כוס מים, מכסים ואופים בתחתית התנור כ-4 שעות.
  6. הופכים בזהירות על מגש עגול, ומגישים.