
אוכל
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לאורז:
2
כוסות
אורז בסמטי, שטוף
3
כפות
שמן
1
כפית
מלח גס
1
כפית
כורכום טחון
1/4
כפית
פלפל שחור
1/4
כפית
צ'ילי גרוס
1/2
חבילת
שמיר טרי, קצוץ
לתחתית:
1
כוס
עדשים ירוקות, שטופות
1
כוס
שעועית מש, שטופה
2
כפות
שמן
1
יחידה
בצל, קצוץ גס
4
יחידות
שיני שום, קצוצות
1/4
כפית
צ'ילי גרוס
1
כפית
כורכום, טחון
1/4
כפית
פלפל שחור
4
יחידות
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1
כפית
גדושה מלח גס
:רשימת קניות עבור המתכון
לאוכלי קטניות: מקלובה טבעונית מושלמת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hkmiv3ol3אופן ההכנה:
- האורז: משרים את האורז ב-3 כוסות מים למשך כחצי שעה. מעבירים לסיר (עם מי ההשרייה), מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
- התחתית: משרים את העדשים ואת המש כרבע שעה במים, בנפרד. מסננים, מבשלים בנפרד עד לריכוך ומסננים.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הצ'ילי, הכורכום, הפלפל השחור ואת תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים כשתי דקות. מורידים מן האש.
- מוסיפים את העדשים, המש ואת המלח, מערבבים ומשטחים בתבנית. משטחים מעל את האורז בשכבה אחידה. יוצקים כ-1/4 כוס מים, מכסים ואופים בתחתית התנור כ-4 שעות.
- הופכים בזהירות על מגש עגול, ומגישים.