עוגת גבינה בחושה

המצרכים (לתבנית 24 ס"מ עגולה מתפרקת): 5 ביצים גדולות 300 גר' סוכר לבן 500 גר' גבינה לבנה 5% 250 מ"ל קרם פטיסייר 100 גר' שמן קנולה ספריי גרידת לימון מחצי לימון 280 גר' קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה 35 גר' קורנפלור
לציפוי - אבקת סוכר
1 צפייה בגלריה
קרן אגם
קרן אגם
(צילום: שניר (סופגי) גואטה, ערוץ האוכל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה של המיקסר מקציפים ביצים וסוכר, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קרם פטיסייר, גבינה לבנה וגרידת לימון. מקציפים מעט ומוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי הקצפה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה וקורנפלור.
  4. מעבירים את התערובת היבשה למיקסר עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40-50 דקטת עד שהעוגה מקבלת צבע שחום יפה וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
  6. מצננים היטב ומקשטים באבקת סוכר בעזרת מסננת.