עוגת גבינה בחושה
המצרכים (לתבנית 24 ס"מ עגולה מתפרקת):
5 ביצים גדולות
300 גר' סוכר לבן
500 גר' גבינה לבנה 5%
250 מ"ל קרם פטיסייר
100 גר' שמן קנולה ספריי
גרידת לימון מחצי לימון
280 גר' קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
35 גר' קורנפלור
לציפוי -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערה של המיקסר מקציפים ביצים וסוכר, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קרם פטיסייר, גבינה לבנה וגרידת לימון. מקציפים מעט ומוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי הקצפה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה וקורנפלור.
- מעבירים את התערובת היבשה למיקסר עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40-50 דקטת עד שהעוגה מקבלת צבע שחום יפה וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מצננים היטב ומקשטים באבקת סוכר בעזרת מסננת.