חזרתי מהשוק עם שלל ירקות והחלטתי שהפעם במקום סלט אכין מהם מאפינס מלוחים. חתכתי את הירקות, הוספתי להם גבינות ויוגורט – וקיבלתי מאפינס משגעים שמתאימים לארוחת ערב או לאירוח.
מאפינס מלוחים עם גבינה וירקות
כשר
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
12 מאפינס מלוחים בתבנית שקעים או מאפה גדול בתבנית בקוטר 26 ס"מ
פרחי ברוקולי מ-3 גבעולים
2
יח'
גזרים, קלופים ומגוררים גס
1/4
כוס
בצל ירוק, קצוץ
1
יח'
פלפל ירוק, חתוך לקוביות
1
יח'
פלפל אדום, חתוך לקוביות
6
יח'
זיתי קלמטה קצוצים
3
יח'
ביצים
1/4
כוס
שמן קנולה
1
כוס
קמח תופח
1/4
כוס
קמח תירס
1
כף
תימין יבש
1
גביע
יוגורט 3%
100
גרם
גבינה בולגרית מפוררת
50
גרם
גבינה קשה מגוררת (אמנטל, קשקבל וכדומה)
50
גרם
גבינת פרמזן מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מרתיחים מים בסיר קטן. מכניסים את פרחי הברוקולי, מביאים לרתיחה נוספת ומסננים.
  3. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפרמזן, ומערבבים.
  4. יוצקים את הבלילה עד ל-3/4 מגובה השקעים, ומפזרים מעל את הפרמזן.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.