הסוד של האורז הבסמטי הזה הוא טיגון ארוך של התרד, שמוציא ממנו ארומה נפלאה והופך אותו לתבלין של התבשיל.
אורז בסמטי עם בשר ותרד
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300
גרם
בשר בקר או עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש)
1
יח'
בצל גדול, קצוץ
150
גרם
עלי תרד, קצוצים
2
יח'
שיני שום כתושות
1/2
יח'
פלפל ירוק חריף, פרוס דק
1
כוס
אורז בסמטי, שטוף ומסונן
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
אפשרות: קורט קינמון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים כ-3 כפות שמן במחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 4-3 דקות. מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 30-25 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד משחים. מעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הפלפל החריף, השום, התבלינים והתרד המטוגן. מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כס"מ מעל התבשיל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.