הסוד של האורז הבסמטי הזה הוא טיגון ארוך של התרד, שמוציא ממנו ארומה נפלאה והופך אותו לתבלין של התבשיל.
אופן ההכנה:
- שמים כ-3 כפות שמן במחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 4-3 דקות. מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 30-25 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד משחים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הפלפל החריף, השום, התבלינים והתרד המטוגן. מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
- מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כס"מ מעל התבשיל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.