לא שמים כמות מדויקת של מים
כמות המים בסיר היא קריטית להצלחת האורז. אם תשימו הרבה מדי מים – האורז שלכם יהפוך לדייסה, ואם תשימו מעט מדי מים – הוא לא יתבשל ויישאר קשה. אז לשאלת השאלות: כמה מים שמים באורז? התשובה היא תלוי את מי שואלים וגם תלוי איזה סוג של אורז אתם רוצים לבשל. המתכון המקובל לרוב סוגי האורז הוא כוס וחצי מים על כל כוס אחת של אורז.
פותחים את הסיר בזמן הבישול
כל הרעיון כאן הוא שהמים והאדים יבשלו את האורז, אז אם פתחתם את הסיר באמצע הבישול - זה אומר שנתתם לאדים לפרוץ החוצה, וכך פגמתם בהכנת האורז. פשוט התאזרו בסבלנות ובאמונה בלב שהכול יהיה בסדר, תכף תוכלו להציץ פנימה כמה שבא לכם.
לא מערבבים בעדינות
המאמות אומרות שאורז תמיד מערבבים בכף עץ, ויש גם כאלה שדוגלים בערבוב במזלג בלבד, אבל השף רפי כהן מחדד את שיטת הערבוב הנכונה של האורז, ואומר שהכי חשוב זה לא לערבב את האורז מיד בסוף הבישול. תמיד לתת לאורז לנוח 15-10 דקות בסיר עם מכסה סגור, ורק אחר כך לערבב. הדבר השני שחשוב, כך לדברי השף, הוא לערבב אותו בעדינות, בזהירות ובתנועות קיפול, מהצד כלפי מרכז הסיר.
לא שמים שמן בסיר
רוצים אורז אחד אחד? שימו שמן. עד כמה שזה מפתה לדלג על השלב הזה, לא כדאי לחסוך כאן בשמן. הוא אמור לעטוף את גרגרי האורז ולמנוע מהם להידבק זה לזה. בנוסף, תהליך ה"קלייה" שהאורז עובר בתוך הסיר, פותח את הטעמים והארומות של האורז. אז כמה שמן? על כל כוס אורז כף שמן.
שוכחים לשים מלח
לא מוסיפים מלח לאורז אחרי הבישול, ולכן אתם לא יכולים לשכוח לשים מלח. כמה מלח שמים באורז? כמה שבא לכם, אבל הכי טוב זה לטעום את המים וכך לדעת מה מידת המליחות בסיר. עצה שלנו: לא מתקמצנים.
לא שוטפים במים לפני הבישול
כשמשייפים את הקליפה מהאורז בתהליך העיבוד שלו, נשאר "אבק" מהקליפה על הגרגירים ולכן מומלץ לשטוף אותו מעט מתחת לברז. רפי כהן מחדד גם כאן נקודה חשובה: אם רוצים לטגן מעט את האורז לפני הבישול, חייבים לייבש אותו לפני הטיגון, כי אחרת הוא יידבק לסיר ויישבר.
לא חושבים עליו באופן יצירתי
אורז זו לא רק תוספת זולה וזמינה לסגירת פינה לארוחה, הוא יכול להיות עולם ומלואו ולכן כדאי לפתוח את הראש לדברי חדשים. רוצים דוגמאות? יש בשפע: שימו ציר (עוף או ירקות) במקום מים; הוסיפו רבע כוס חלב קוקוס בסיום הבישול ותשדכו אותו למנה אסייתית; הקפיצו במחבת קצת ירקות וקוביות חזה עוף והוסיפו את כל זה למעלה; או פשוט השדרוג הכי קל ומהיר – בתום הבישול שימו כף אחת של רוטב סויה על כל כוס אורז מבושל, ותקבלו תוספת מעולם אחר.
לא יודעים שזו אחת המנות הכי קלות למחזור
הכנתם יותר מדי אורז? לא נורא, זה לא ייזרק לפח. אפשר להפוך את שאריות האורז של אתמול לארוחה שלמה – מקציצות או כדורי ארנצ'יני ועד אורז מוקפץ אסייתי עם ירקות ורטבים. ותהיו בטוחים שאף אחד לא יעלה על זה שמחזרתם, זה בדיוק מה שנקרא למחזר בסטייל.
זקוקים לכמה רעיונות? הנה מתכונים למנות אורז טעימות: