לא שמים כמות מדויקת של מים

כמות המים בסיר היא קריטית להצלחת האורז. אם תשימו הרבה מדי מים – האורז שלכם יהפוך לדייסה, ואם תשימו מעט מדי מים – הוא לא יתבשל ויישאר קשה. אז לשאלת השאלות: כמה מים שמים באורז? התשובה היא תלוי את מי שואלים וגם תלוי איזה סוג של אורז אתם רוצים לבשל. המתכון המקובל לרוב סוגי האורז הוא כוס וחצי מים על כל כוס אחת של אורז.
7 צפייה בגלריה
אורז לבן
אורז לבן
(צילום: ירון ברנר)

פותחים את הסיר בזמן הבישול

כל הרעיון כאן הוא שהמים והאדים יבשלו את האורז, אז אם פתחתם את הסיר באמצע הבישול - זה אומר שנתתם לאדים לפרוץ החוצה, וכך פגמתם בהכנת האורז. פשוט התאזרו בסבלנות ובאמונה בלב שהכול יהיה בסדר, תכף תוכלו להציץ פנימה כמה שבא לכם.
7 צפייה בגלריה
בישול אורז
בישול אורז
(צילום: shutterstock)

לא מערבבים בעדינות

המאמות אומרות שאורז תמיד מערבבים בכף עץ, ויש גם כאלה שדוגלים בערבוב במזלג בלבד, אבל השף רפי כהן מחדד את שיטת הערבוב הנכונה של האורז, ואומר שהכי חשוב זה לא לערבב את האורז מיד בסוף הבישול. תמיד לתת לאורז לנוח 15-10 דקות בסיר עם מכסה סגור, ורק אחר כך לערבב. הדבר השני שחשוב, כך לדברי השף, הוא לערבב אותו בעדינות, בזהירות ובתנועות קיפול, מהצד כלפי מרכז הסיר.
7 צפייה בגלריה
בישול אורז
בישול אורז
(צילום: shutterstock)

לא שמים שמן בסיר

רוצים אורז אחד אחד? שימו שמן. עד כמה שזה מפתה לדלג על השלב הזה, לא כדאי לחסוך כאן בשמן. הוא אמור לעטוף את גרגרי האורז ולמנוע מהם להידבק זה לזה. בנוסף, תהליך ה"קלייה" שהאורז עובר בתוך הסיר, פותח את הטעמים והארומות של האורז. אז כמה שמן? על כל כוס אורז כף שמן.
7 צפייה בגלריה
שמן בישול
שמן בישול
(צילום: shutterstock)

שוכחים לשים מלח

לא מוסיפים מלח לאורז אחרי הבישול, ולכן אתם לא יכולים לשכוח לשים מלח. כמה מלח שמים באורז? כמה שבא לכם, אבל הכי טוב זה לטעום את המים וכך לדעת מה מידת המליחות בסיר. עצה שלנו: לא מתקמצנים.
7 צפייה בגלריה
בישול פסטה
בישול פסטה
(צילום: shutterstock)

לא שוטפים במים לפני הבישול

כשמשייפים את הקליפה מהאורז בתהליך העיבוד שלו, נשאר "אבק" מהקליפה על הגרגירים ולכן מומלץ לשטוף אותו מעט מתחת לברז. רפי כהן מחדד גם כאן נקודה חשובה: אם רוצים לטגן מעט את האורז לפני הבישול, חייבים לייבש אותו לפני הטיגון, כי אחרת הוא יידבק לסיר ויישבר.
7 צפייה בגלריה
בישול אורז
בישול אורז
(צילום: shutterstock)

לא חושבים עליו באופן יצירתי

אורז זו לא רק תוספת זולה וזמינה לסגירת פינה לארוחה, הוא יכול להיות עולם ומלואו ולכן כדאי לפתוח את הראש לדברי חדשים. רוצים דוגמאות? יש בשפע: שימו ציר (עוף או ירקות) במקום מים; הוסיפו רבע כוס חלב קוקוס בסיום הבישול ותשדכו אותו למנה אסייתית; הקפיצו במחבת קצת ירקות וקוביות חזה עוף והוסיפו את כל זה למעלה; או פשוט השדרוג הכי קל ומהיר – בתום הבישול שימו כף אחת של רוטב סויה על כל כוס אורז מבושל, ותקבלו תוספת מעולם אחר.
7 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)

לא יודעים שזו אחת המנות הכי קלות למחזור

הכנתם יותר מדי אורז? לא נורא, זה לא ייזרק לפח. אפשר להפוך את שאריות האורז של אתמול לארוחה שלמה – מקציצות או כדורי ארנצ'יני ועד אורז מוקפץ אסייתי עם ירקות ורטבים. ותהיו בטוחים שאף אחד לא יעלה על זה שמחזרתם, זה בדיוק מה שנקרא למחזר בסטייל.
זקוקים לכמה רעיונות? הנה מתכונים למנות אורז טעימות:
אורז בולונז
42 דירוגים
אורז בולונז
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
קרדיט מתכון: אפרת מוסקוביץ, צילום: אפרת מוסקוביץ
ריזוטו פטריות בשתי גרסאות
12 דירוגים
אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
קרדיט מתכון: אורה קורן, צילום: אורה קורן
אורז מתקתק עם פירות יבשים
28 דירוגים
אורז עם טנזיה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
22
קרדיט מתכון: אסתר דורון צרפתי, אסתר דורון צרפתי
ארנצ'יני במילוי מוצרלה ותרד
28 דירוגים
ארנצ'יני
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, צילום: רחלי קרוט
אורז עם גזר
51 דירוגים
אורז עם גזר
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
קרדיט מתכון: מירי צדוק, צילום: מירי צדוק