מסאחן עוף
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
כפות
גפרורי שקדים
2
כפות
צנוברים קלויים
1/2
כפית
סומק
מלח
פלפל שחור
1
ליטר
שמן זית
4
כרעי עוף
2
ק"ג
בצל חתוך לטבעות
5
יחידות
ציפורן
8
יחידות
פלפל אנגלי
4
תרמילי
הל
1
כוכב אניס
1
כפית
גרגירי פלפל שחור
2
מקלות קינמון
4
עלי דפנה
קורט
מלח גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
נפזר מלח ופלפל בנדיבות על העוף. נחמם סיר גדול על להבה גבוהה. נצרוב היטב את העוף כ-4 דקות מכל צד וונוציא החוצה. לאחר מכן נשים את הבצל החתוך בסיר ונכסה עם מכסה למשך כ-10 דקות עד שהבצל קורס. נוציא חצי מכמות הבצל החוצה לקערה, נניח את הכרעיים ונכסה אותם בבצל (כולל החלק שהוצאנו מקודם). לאחר מכן נוסיף את התבלינים - קינמון, עלי דפנה, אניס, ציפורן, פלפל אנגלי, פלפל שחור ומעל הכול קורט מלח.
מוסיפים שמן זית עד לכיסוי התבשיל, כשהתבשיל מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים בנייר כסף ומבשלים למשך שעה וחצי. נוציא את העוף לצלחת ומעל כל עוף נוסיף מלא בצל - לאחר מכן נפרק את העוף ונוציא את התבלינים השלמים והעצמות, נפזר מעל כל זה סומק ואת השקדים והצנוברים הקלויים.
נאכל עם פיתה או לאפה, ובתאבון!