בראוניז לימון, אולגה טוכשר
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 24 ס"מ
או בגודל 20X20 ס"מ
קרם הלימון:
1
ביצה
2
חלמונים
100
גרם
סוכר
1/2 כוס
120
מ"ל
מיץ
1/2 כוס
1
כף
קורנפלור
לבראוניז:
150
גרם
חמאה
150
גרם
שוקולד מריר
2
ביצים
200
גרם
סוכר
1 כוס
35
גרם
אבקת קקאו
1/4 כוס
70
גרם
קמח
1/2 כוס
1/4
כפית
מלח
20
גרם
שוקולד מריר מומס
לקישוט (אפשרות)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קרם הלימון: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהקרם מתחיל להסמיך. שומרים בצד.
  2. הבראוניז: מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. ממיסים יחד את החמאה והשוקולד על באן-מרי או במיקרוגל, עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הביצים והסוכר וטורפים היטב.
  5. מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  6. יוצקים על הבראוניז בעזרת כף תלוליות מקרם הלימון. בעזרת קיסם או ידית של כף מערבבים קלות את בלילת הבראוניז והקרם לקבלת מראה משויש.
  7. אופים 30-20 דקות, עד שנוצר על פני הבראוניז קרום עם סדקים דקים, אך בפנים הם עדיין לחים. מצננים.
  8. אם רוצים, מזלפים על הבראוניז שוקולד מומס. שומרים במקרר בכלי אטום.
עוד מתכונים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"