אין דבר יותר מגוחך בעיני מישראלי שקורא לישראלי אחר פאלאנג (זר). טהרנות האוכל לא פוסחת על אף מטבח, וגם כאן כשתכינו את הקארי הזה, יהיה את החבר הזה שנוסע פעם בשנתיים לקופנגן שיקרא לכם פאלאנג, כי המאמא הזקנה שהוא אוכל את הקארי שלה כשהוא נוסע לחופשה, לא מכינה אותו ככה, ובטח שלא עם סלמון.
אם זה יקרה, תחייכו, תגידו סבבה ושככה זה טעים לכם - ושיתקדם. אני ליברלי מאוד עם המחית קארי שלי וגם עם רוטב הדגים. לגבי הירקות, בבישול קארי קצר, אני בדרך כלל מבשל אותם בנפרד. בבישול תנור של חצי שעה אני פשוט מבשל אותם ברוטב.
אופן ההכנה:
- מכינים את מחית הקארי - כותשים את הפלפלים במכתש ועלי. מוסיפים את הלמון גראס וממשיכים לכתוש. מוסיפים את השאלוט, השום, הגלנגל, שורש הכורכום, שורש הכוסברה, והכוסברה, ובכל פעם מוסיפים מרכיב אחד עד שהוא מתאחד עם המשחה.
- בסוף מוסיפים את מחית השרימפס ומחברים הכל היטב. זו מחית הקארי שלכם, השתמשו בה בהתאם לכמות ולטעם שתרצו ברוטב.
- מכינים את הדג - מנקים את הנתח משאריות של עצמות, חורצים את העור ומניחים בצד.
- מחממים שומן עוף או מעט שמן בסיר עם בסיס עבה. מוסיפים לסיר את השאלוט הפרוס, הג׳ינג׳ר והגזר ומבשלים יחד מספר דקות. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים בעדינות מספר דקות. מוסיפים את ציר העוף, את חלב הקוקוס, סויה, רוטב דגים וסוכר ולהביא לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים לתבנית, מוסיפים את כל הירקות והנענע, מניחים את הדג מעל, ומעבירים לתנור ל-30 דקות.
ליאור רפאל הוא השף והבעלים של מסעדת "המבורגר בלויתן" באילת