אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
26
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
500
גרם
עוף טחון
2
יחידות
קישואים, מגוררים וסחוטים
2
יחידות
גזרים, מגוררים
1
יחידה
בצל קטן, קצוץ דק
4
יחידות
שיני שום, כתושות
2
יחידות
ביצים
קורט
אבקת סודה לשתייה
4
כפות
גדושות פירורי לחם
מעט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1
כפית
תבלין ראס אל חנות
1/2
כפית
קינמון, טחון
1
כפית
פפריקה אדומה
5
יחידות
גבולי כוסברה טרייה, קצוצים
5
יחידות
גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
מעט
שמן לטיגון
לרוטב:
5
כפות
שמן
2
יחידות
בצל בינוני, קצוץ
4
יחידות
עגבניות בשלות, פרוסות לקוביות
1
יחידות
פלפל אדום, פרוס לקוביות
4
יחידות
שיני שום, קצוצות
מעט
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1
כפית
פפריקה אדומה
1
כפית
כמון, טחון
1
כפית
תבלין בהרט
1
כוס
מים רותחים
1
כוס
עלי כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: מערבבים יחד את כל המרכיבים, למעט השמן ויוצרים קציצות שטוחות, בגודל הרצוי.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות כמה דקות משני הצדדים. מוציאים את קציצות לניר סופג ושומרים בצד.
  3. הרוטב: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים 10 דקות נוספות.