לא מבשלים רק ממה שיש במקרר ובמזווה
תעשו לכם שבוע שלם אתגר: תבשלו רק מחומרי הגלם שיש בבית מבלי לקנות חדשים. התחילו עם "ניקיון" למגירת הירקות – הכינו מרק עשיר בכל מיני או פאי. עופו על המזווה שלכם, אתם עוד תתפלאו כמה אוצרות אפשר למצוא שם. היו יצירתיים.
לא ממחזרים שאריות
נכון שזה נשמע נורא, אבל אם שמים רגע בצד את הקונוטציה, לא תאמינו כמה דברים מדהימים אפשר להכין משאריות. קודם כל קציצות – הקציצה סובלת כמעט הכול, ובאיזון טוב של טעמים יחד עם הרוטב הנכון, תוכלו למחזר ככה בקלות רבה ירקות מבושלים שנשארו או עשבי תיבול שכבר התעייפו במקרר. מהאורז של אתמול תוכלו לעשות מאכלים רבים כמו אורז מוקפץ בסגנון אסייתי, קציצות אורז, מאפה אורז, סלט אורז קר, ממולאים עם אורז וגם מרק עם אורז. מי שחובב את ז'אנר הקראסט באורז, יכול פשוט לטגן שכבה של אורז מבושל על להבה גבוה במחבת רחבה עם מעט שמן. זהירות, זה ממכר.
קונים אוכל בכמויות וזורקים
זה אולי הכלל הכי הכי חשוב בכל ניהול משק בית בזמן קיצוצים: אל תזרקו אוכל. לא משנה מה – לא חומרי גלם, לא אוכל שבישלתם ולא מוצרים שפג תוקפם. אם הגעתם למצב שבו אתם זורקים הרבה לפח, סימן שאתם עושים משהו לא נכון בכלכלת הבית. אל תקנו הרבה מכל דבר; אל תמלאו את המזווה בדברים שאתם לא צריכים עכשיו ואולי יום אחד תרצו להשתמש בהם; אל תמהרו להיפרד ממה שנשאר אתמול, תנסו לחשוב איך אפשר להשתמש בזה שוב; תבשלו רק לפי מה שעומד להתעייף במקרר והגיע זמנו.
שוכחים שיש חומרי גלם זולים וטעימים
יש הרבה חומרי גלם זולים שאפשר להכין מהם מעדנים מטורפים. למשל בצל, שממנו תוכלו להכין מרק בצל משגע או פשטידת בצל משביעה; גם אורז הוא חומר גלם זול מאוד, שממנו תוכלו לעשות הרבה דברים כמו אורז מוקפץ עם ירקות מהמקרר; כל סוגי האטריות למיניהן – מפסטה ועד אטריות אורז אסייתיות, הן חומר גלם משביע וזול; תוכלו להכין פסטה מהמצרכים שיש במקרר - למשל, פסטה שמנת או פסטה אלי אוליו, שבשבילה לא צריך שום דבר חוץ משמן זית וקצת שום. פתחו את הראש לדברים זולים וטעימים כמו תבשיל לבבות עוף עם תפוחי אדמה, כנפיים ברוטב אסייתי וחזה עוף שלם.
לא מחפשים מבצעים שווים
עקבו אחר מבצעים – במקומות רבים עושים הנחה משמעותית למוצרים שהתוקף שלהם יפוג בקרוב - זה יכול להיות לחם ולחמניות במאפיות בשישי אחר הצוהריים או בסוף כל יום, דרך מוצרי מעדנייה על המדף וכן, גם בשר (בדקו בסניפי המרכולים כדוגמת טיב טעם). התחלקו עם חברים: במקומות רבים מעניקים הנחת כמות למוצרים, למשל, קצביות שמוכרות ארבעה קילוגרם בשר במחיר נמוך. קנו, והתחלקו. שרינג איז קרינג.
קונים מוצרים ספציפיים שישמשו רק לתבשיל מסוים
אל תקנו מוצרים ספציפיים שישמשו אתכם במטבח למאכל אחד בלבד - אל תקנו בקבוק שלם של רוטב מירין אם אתם צריכים רק כמה טיפות ממנו למנה שתכננתם. מצאתם במקרר בקבוק של רוטב עגבניות? הכינו פסטה או קציצות וחסלו אותו. קניתם פחית חלב קוקוס והשתמשתם רק בחצי? אל תזרקו – הכינו ממה שנשאר למחרת תבשיל קארי תאילנדי עם כל הירקות שיש לכם במקרר, או קינוח מפנק עם טפיוקה (שגם הוא מוצר זול).