אנחנו אוהבות מאוד חלות מתוקות. לפעמים אנחנו מגלות שכדי להפוך אותן לאפילו עוד יותר מפתות, צריך להוסיף להן ארומה עדינה שמאריכה את הטעם המתקתק והופכת אותו לבלתי ניתן לסירוב. אז ללא מעצורים וללא רסן, קבלו מתכון לשתי חלות חגיגיות ביותר, שאי אפשר להפסיק לזלול.
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת סוכר, מים, עלי מרווה, וחצי לימון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות לצימצום קל. מעבירים לקופסא ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר קטנה מניחים את כל היבשים ללא סדר מיוחד. מוסיפים מים וקמח ולשים במהירות בינונית בעזרת וו לישה כרבע שעה. מכסים בניילון נצמד וממתינים חצי שעה.
- מורידים את כדור הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ומחלקים לשניים. מכסים בעזרת מגבת וממתינים 10 דקות.
- מגלגלים לצורת 2 נחשים באורך 60 ס"מ. מגלגלים כל נחש סביב עצמו לצורת ספירלה ומעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפיה. מכסים במגבת.
- לאחר שעתיים בודקים אם החלות הכפילו את נפחן. במידה וכן, מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו. מדביקים קישוטים של עלי מרווה בעזרת מעט דבש ואופים כ-25 דקות. אם פיזור החום של התנור לא מדויק, מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפיה.
- כשמוכן, מברישים בנדיבות בסירופ הקר.
המתכון באדיבות השף קונדיטוריות מיכל בוטון ואנה שפירו ממאפיית "עמיתה"