אופן ההכנה :
1. שמים את האגסים והסוכר בסיר ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות. מסננים ומניחים לצינון קל. חותכים את האגסים לרבעים ומסלקים את הליבה.
2. חותכים גס את לבבות החסה. בעזרת קולפן קולפים את המלפפונים לרצועות דקות. פורסים את הצנוניות דק. שמים את כל הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את נבטי החמנייה, עלי השמיר והאגסים ומערבבים בעדינות.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב לרוטב אחיד. יוצקים על הסלט כמחצית מהרוטב, מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך. מעבירים את יתרת הרוטב לקערית. מגישים את הסלט מיד, לצד הרוטב.