סלט אגסים סתווי
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים :
5-6
יח'
אגסים קשים, קלופים
2
כפות
סוכר
4
יח'
לבבות חסה
4
יח'
מלפפונים
8-10
יח'
צנוניות קטנות
1
חב'
(100 גרם) נבטי חמנייה
עלים מ־4-3 ענפי שמיר
לרוטב:
1/2
יח'
בצל סגול קטן, קצוץ דק
1
כף
דבש
2
כפות
חרדל, רצוי גרגירים
1/4
כוס
(60 מ"ל) שמן זית
1/4
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור טחון
מעט תימין יבש
2
כפות
מיץ לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה :
1. שמים את האגסים והסוכר בסיר ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות. מסננים ומניחים לצינון קל. חותכים את האגסים לרבעים ומסלקים את הליבה.
2. חותכים גס את לבבות החסה. בעזרת קולפן קולפים את המלפפונים לרצועות דקות. פורסים את הצנוניות דק. שמים את כל הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את נבטי החמנייה, עלי השמיר והאגסים ומערבבים בעדינות.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב לרוטב אחיד. יוצקים על הסלט כמחצית מהרוטב, מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך. מעבירים את יתרת הרוטב לקערית. מגישים את הסלט מיד, לצד הרוטב.