כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
גרגירי חומוס מזן הדס
הגרגירים מושרים 12 שעות במים קרים
1
כפית
סודה לשתייה
לסיר הבישול
6
יחידות
שיני שום
קלופות, שלמות. לסיר הבישול
2-3
כוס
טחינה גולמית
הנוסחה: על כל שתי כוסות גרגירי חומוס שמכניסים למעבד מזון מוסיפים 3/4 כוס טחינה
2
כוס
מי בישול
הנוסחה: על כל שתי כוסות גרגירי חומוס (מסונן) מוסיפים חצי כוס מי בישול
2
יחידות
לימון, סחוט למיץ
הנוסחה: על כל שתי כוסות גרגירי חומוס מוסיפים חצי לימון סחוט
לפי הטעם
מלח דק
הנוסחה: לכל שתי כוסות גרגירי חומוס במעבד מזון מוסיפים 3/4 כפית מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את גרגירי החומוס בקערה ענקית למשך 12 שעות עם מים פושרים.
  2. שמים בסיר עמוק עד 3/4 גובה מים, חשוב שיהיה מספיק מקום לגרגירים להתבשל ושלא יהיה צפוף.
  3. מוסיפים לסיר את השום, הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שצף למעלה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהגרגירים רכים. מסירים שוב את כל הקצף העודף. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.
  4. מצננים מעט את הגרגירים ומעבירים למעבד מזון.
  5. מתחילים בשתי כוסות של גרגרים מסוננים וחצי כוס של מי בישול - טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק, ומוסיפים 3/4 כפית מלח, קורט כמון, ומיץ מחצי לימון. מוסיפים גם 3/4 כוס טחינה שאתם אוהבים, וטוחנים במשך מספר דקות עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
  6. חוזרים על הפעולה על פי הכמויות של המסה הקבועה עד שמסיימים את כל המסה. שומרים 1 כוס גרגירים בצד לעיטור מלמעלה.
  7. מסדרים את החומוס בצלחת שטוחה עם כף את ממרח החומוס, מפזרים את הגרגירים ששמנו בצד, קוצצים מעט פטרוזיליה, שמן זית וכל מה שאוהבים. מגישים עם בצל ופלפל חריף.