עוגת גבינה וחמאת בוטנים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
1500 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
לבסיס:
200
גרם
בישקוטים קנויים
100
גרם
חמאה
מומסת
1
מנה
אספרסו כפול (7 כפות)
כפית
סוכר
למלית:
500
גבינה לבנה 5%
1
אריזת (226 גרם)
גבינת שמנת פילדלפיה
בטמפרטורת החדר
1/3
כוס (100 גרם)
חמאת בוטנים
1/3
כוס (90 גרם)
חלב מרוכז ממותק
לציפוי:
40
מ"ל
שמנת מתוקה 38%
2
כפות
ליקר שוקולד, קוניאק או רום
(אם מוותרים על אלכוהול, יש להוסיף עוד 20 מ"ל שמנת)
60
גרם
שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו
קצוץ דק
2
כפיות
קפה
1
כפית
דבש או גלוקוזה
(לא חייבים)
קישוטי שוקולד מוזהב
או שוקולד לבן מגורר (לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. הבסיס: מרסקים את הבישקוטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה, האספרסו והסוכר. מעבדים עד שמקבלים כדור שנראה כמו בצק.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הבסיס ואת הדפנות. משטחים את תערובת הבישקוטים כך שתכסה את הבסיס וחלק מהדפנות.
  3. המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת חלקה. משטחים את התערובת על בסיס הבישקוטים ומצננים יממה במקרר.
  4. הציפוי: מחממים את השמנת והליקר במיקרוגל.
  5. שמים בקערה את השוקולד והקפה. יוצקים מעל את השמנת וממתינים כדקה עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הדבש (אם משתמשים) ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומחזירים אותה למקרר, עד להתמצקות. מקשטים ב"אבני ירח" מוזהבות או בשוקולד לבן מגורר.