אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום גבוה (220 מעלות). מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (למעשה על כמה תבניות) את פרוסות החציל, מורחים בשכבה דקה של שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. צולים בתנור 8 דקות מצד אחד ואז הופכים, מורחים, מתבלים וצולים 8 דקות את הצד השני, עד שכל הפרוסות צלויות.
2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בקסרול (מחבת גבוהה עם שתי ידיות ומכסה תואם, שמתאימה לתנור) את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והשום ומבשלים ביחד עוד דקה. מוסיפים את הגמבה, העגבניות וחצי מכמות הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עד שהעגבניות מתפרקות לחלוטין. מוסיפים מים (3/4 כוס) במידת הצורך. התהליך צריך לקחת כ-25 דקות. בתקווה שיסתיים בדיוק כשהחצילים מוכנים. מותר לקוות!
3. שמים במרכז כל פרוסת חציל גפרור של פטה או חופן קטן של בשר. מגלגלים לגלילה קטנה. מארגנים את גלילות החציל במעגל מסודר בתוך הרוטב. מוסיפים עוד קצת מים אם הרוטב סמיך מדי. הוא צריך להגיע ל-3/4 גובהו של החציל. יוצקים עוד קצת שמן זית מלמעלה, ומתבלים שוב במלח ובפלפל.
4. מכסים את הקסרול ומחזירים לתנור החם. מנמיכים חום ל-180 מעלות וצולים כ-25 דקות. מסירים מכסה, מעבירים למצב גריל, מעלים חום ל-220 מעלות וצולים עד שהחצילים מקבלים צבע יפה ופריכות (בערך רבע שעה - כדאי לבדוק כל חמש דקות).
5. לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה.