רדלר
המסעדה של מושיקו גמליאלי (בר 51, מונא) התחילה להגיש ארוחות בראנץ' בשישי ושבת, בהן מחבר השף בין מנות בוקר קלאסיות לבין מנות צוהריים קלילות. האווירה במקום סקסית והמיקום הסוער של המסעדה מכניס מיד לאווירת הסופ"ש. בתפריט אגס בנדיקט על לחם מחמצת עם סלמון או בייקון (72 שקלים), רושטי (לביבות תפוחי אדמה) עם גרבדלקס ושמנת חמוצה (64 שקלים), קרוקט בייקון עם איולי מעושן (44 שקלים), ברוקולי מעושן (58 שקלים).
מתי: שישי ושבת, 16:99-12:00
נחלת בנימין 48, תל אביב
בית רומנו
בקומה השנייה של מתחם בית רומנו והתדר, שנחשב בעיני רבים גם למקום הכי מגניב של איל שני והקבוצה, התחילו להגיש בראנצ'ים בשבתות. יש שם את הקלאסיקות של תפריטי השף, וגם צלוחיות שהולכות טוב עם הלחם שמוגש איתן - כמו חומוס מסבאחה ושקדים, סלט קיסר, אינטיאס כבוש, ביצה מקושקשת עם סרטנים וגם תרד עם ביצה עלומה. מחירים: 149-52 שקלים למנה.
מתי: שבת 16:00-12:30
דרך יפו 9 תל אביב (כניסה גם מפארק המסילה)
שישקו
מסורת בראנץ' השיכורים של השישקו חוזרת. את הבראנץ', שהיה אחד מרגעי השיא של השבוע במיקום הקודם של הבר, אפשר למצוא עכשיו גם בלוקיישן החדש בתחילת שוק הכרמל בואכה נווה צדק. בתפריט: צזיקי (33 שקלים), סלט ביצים (31 שקלים), לבבות ארטישוק עם לאבנה (52 שקלים), שרימפס על הפלאנצ'ה (88 שקלים), קרואסון ממולא בשר וביצה עלומה (68 שקלים) וברוסקטה סלמון (56 שקלים).
מתי: שיש ושבת, 16:00-11:00
הכובשים 48 תל אביב
A.K.A 44
השף איתי קושמרו (לשעבר בית קנדינוף ובלו סקי של מאיר אדוני) מגיש מנות בוקר מושחתות וטעימות, ולצדן תפריט אלכוהול עם קוקטיילים של בוקר ואסופת יינות קלילים, חלקם טבעיים. הכי כיף לשבת במרפסת למעלה שמשקיפה על ההתרחשות ברחוב או על הכביש, שמתפקד כמדרחוב סוער ושוקק בערבים ובסופי שבוע. בתפריט: סלמון כבוש ושמנת חמוצה (32 שקלים), סלט עלים (52 שקלים), אגס בנדיקט על בריוש (62 שקלים), ברבוניות מטוגנות (105 שקלים) וסטייק עם ביצים (92 שקלים). שווה לעקוב אחר רשימת היקבים המתארחים מדי שבוע במקום. בשבת הקרובה (23/11) יתארח יקב נווה ירק.
מתי: שישי ושבת, 16:00-12:00
נחלת בנימין 44, תל אביב
גילה וננסי
גילה, המסעדה הפרועה של איל שני שמחברת בין הופעות דראג לארוחת ערב, התחילה להגיש בראנצ'ים בסופי שבוע. בתפריט סלט קיסר על ברוסקטה עם אנשובי וביצת עין (56 שקלים), סנדוויץ' רוסטביף עם צ'יפס (68 שקלים), שניצל חציל ברוטב עגבניות (57 שקלים), ביצים מקושקשות עם סרטנים כחולים (120 שקלים), סטייק אנטרקוט (לפי משקל) ופסטה פירות ים עם יין לבן (115 שקלים).
מתי: שישי ושבת, 15:00-10:30
לבונטין 8 תל אביב
דלאל
המסעדה היפה בנוה צדק, מגישה ארוחות בוקר ובראנצ'ים כל יום, אבל בסופי שבוע יש תפריט מיוחד של בראנץ' סופ"ש והוא זה שמעניין במיוחד. הבראנץ' כולל צלוחיות קטנות עם טרטר דג, צזיקי ועוד כאלה שכיף לפתוח איתן את הארוחה. אחר כך צלחות גדולות יותר עם קלמארי פריך, בוראטה, טרטר שייטל ועוד. המחלקה האחרונה בתפריט מוקדשת למנות גדולות יותר ורציניות כמו קרואסון חמאה מהקונדיטוריה של דלאל עם סלמון מעושן, תרד וביצה עלומה. חוץ מזה יש גם המבורגר למי שרעב כבר על הבוקר וטוסטים שווים במיוחד. יש גם תפריט קוקטיילים, ואת כל המאפים והלחמים מכינים שם במקום, בקונדיטוריה של דלאל שנמצאת בצמוד למסעדה.
מתי: שישי ושבת 9:00-16:00
שבזי 10 (פינת כל ישראל חברים) נווה צדק תל אביב
קפה 88
בית הקפה החדש של האחים אבידן מציע ארוחות בוקר ובראנץ' המוגשות מדי יום ולא רק בסופי שבוע, שזה פתרון מעולה למי שמתעורר מאוחר גם באמצע השבוע. בתפריט: בורקס תרד וגבינות (58 שקלים), אגס בנדיקט על בריוש (63 שקלים), מקושקשת עם גבינת ריקוטה (42 שקלים) ופרנץ' טוסט (58 שקלים).
מתי: כל יום עד 17:00, שישי עד 15:00
דיזנגוף 88 תל אביב
קפה סוסייטי
יום אחד בשבוע פותח בר הג'אז ג'ונז את הדלתות לארוחת בראנץ' שווה ומושקעת שמלווה באלכוהול, במוזיקה טובה ובהרבה אווירה קלילה וזורמת בסלון של הבר. תמצאו מאפים מגרים, מתוקים וגם מלוחים, ומנות שמשתנות משבוע לשבוע כמו ביצים מקושקשות עם בייקון או סלמון, טוסטים מיוחדים, ירקות וברוסקטות.
מתי: שישי 14:00-9:30
זבולון 13 תל אביב
קפה פלאזה
המקום פתוח רק כמה חודשים ספורים וכבר הפך למקום הכי מגניב על כיכר דיזנגוף, שורה ראשונה למזרקה של יעקב אגם. התור בכניסה מעיד על הפופולריות. אנחנו ממליצים להזמין מקום, כי אחרת תצטרכו להירשם בכניסה וללכת לטייל עד שיתפנה תורכם. הבראנץ' כאן מוגש מדי יום עד אחר הצהריים, ולא רק בסופי שבוע כפי שנהוג ברוב המקומות. בתפריט תמצאו מנות כמו ארוחת בוקר עם פרעצל, סלמון, קרואסון, אבוקדו וביצה מקושקשת (69 שקלים) וקרואסון פרעצל עם ביצים עלומות וסלמון מעושן (58 שקלים). לא משנה באיזו שעה הגעתם – אל תוותרו על אחד מהקוקטיילים המושקעים המוגשים במקום.
מתי: ראשון-שבת, 17:00-8:00
כיכר דיזנגוף 3, תל אביב
שה ויוי
בפנים יש בר קטן, בחוץ רחבה המשקיפה על הרחוב והתפריט קסום: כאן תוכלו להרכיב את הארוחה מתוך תפריט הבראנץ' של השף גיא גמזו, ועל כל פריט לשלם בנפרד. תמצאו שם מקבץ פתיחים לזוג (120 שקלים, 8 מנות), כריך סלט ביצים (52 שקלים), נקניקיות עוף וצ'יפס (66 שקלים) והמבורגר מלחמניית בריוש (74 שקלים).
מתי: שישי ושבת, 15:30-10:00
דיזנגוף 166, תל אביב
קלארו
הבראנץ' כאן הוא ללא ספק אחד הבראנצ'ים השווים שיש. את אג'נדת ה-Farm to table הכניסו כאן גם לארוחת הבוקר, כאשר כל הרעיון של תוצרת מקומית מקופל לתוך החביתה שלכם. תמצאו כאן אגס בנדיקט (74 שקלים), שקשוקה ירוקה (72 שקלים), סלט ניסואז (124 שקלים) והמבורגר עם ביצת עין ובייקון (98 שקלים).
מתי: שישי, 12:30-09:00, שבת, 12:00-09:00
דוד אלעזר 30 (פינת הארבעה 23), מתחם שרונה תל אביב
נורדר
הסידור כאן הוא כזה: אתם בוחרים מנות ומשלמים לפי מחיר ידוע מראש – שלוש מנות ב-57 שקלים וחמש מנות ב-87 שקלים. בין המנות לבחירה יש בריוש תרד עם ביצה עלומה, דג כבוש עם ביצה רכה וקרם פרש, דג נא, אנשובי, סלט ביצים ובוטרגה וצלחת גבינות עם ארטישוק.
מתי: חמישי, 16:30-10:00, שישי ושבת, 17:00-10:00
דיזנגוף 245 (פינת שדרות נורדאו), תל אביב
קרוט
המקום המגניב והציורי שממוקם בגינה הכי יפה והכי מפתיעה בעיר הגדולה – גן יעקב. בתפריט הבראנץ', המוגש שם רק בסופי שבוע, תמצאו יציאות כמו ג'חנון (22 שקלים) שמגיע עם רסק עגבניות וביצה, סלט ניסואז עם דג פלמידה קונפי (48 שקלים), קרואסון עם פורקטה וביצה עלומה (52 שקלים) וגם פרנץ' טוסט מבריוש (42 שקלים). נעים לשבת בגינה האחורית (על בסיס מקום פנוי, אם אין מקום אז עומדים עד שמתפנה או יושבים על המדרגות) ועוד יותר נעים זה תפריט היין השווה לכל כיס.
מתי: שיש ושבת, 18:00-12:00
תרס"ט 4 גן יעקב (מתחם הבימה) תל אביב
בינדאז
בכל ימי השבוע בינדאז היא למעשה מסעדה הודית שמשלבת בתפריט בישול אירופאי-צרפתי, אבל בשישי בצוהריים התפריט בשוק לוינסקי הופך לבראנץ' - ואז כמעט ואין זכר להודו. בין השאר יש מנות כמו טוסט עם גבינת אמנטל וחזה אווז (56 שקלים), בייגל אבוקדו עם ביצה רכה (47 שקלים, בתוספת סלמון 67 שקלים), טרטר דג עם שומר (72 שקלים). כוס יין במסגרת הבראנץ' עולה 50 שקלים וקוקטייל בראנץ' עולה 55 שקלים.
מתי: שישי 15:00-11:00
זבולון 7 תל אביב