אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד המלח. מוסיפים את החלבונים, וממשיכים לערבב למשך כדקה על מהירות בינונית.
- יוצקים את המים בהדרגה לקערת המיקסר על מהירות בינונית, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים את הבצק במהירות בינונית במשך כדקה.
- מוסיפים לבצק את ממרח העגבניות, העגבניות מיובשות והגבינות, ולשים במהירות גבוהה במשך כ-8 דקות. מניחים את הבצק להתפחה למשך כ-40 דקות בטמפרטורת החדר (התפחה ראשונה).
- יוצרים מהתערובת כדורים (כל כדור במשקל 30 גר'), ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב. מניחים את התבנית בצד עד להכפלת הבצק, למשך כ-30 דקות בטמפרטורת החדר (התפחה שנייה).
- מטגנים את הסופגניות - בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית, ומטגנים את הסופגניות למשך כדקה וחצי כל צד (5-4 סופגניות בכל פעם) עד להזהבה.
המתכון באדיבות השף-קונדיטורים אמיר פורת ורוסלנה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"