אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
1/2
ק"ג
פילה הליבוט טחון (אפשר קפוא ומופשר)
1/2
ק"ג
פילה קוד/בקלה טחון (אפשר קפוא ומופשר)
1
צרור
כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה דק
1
יח'
בצל, קלוף וקצוץ דק
2
יח'
צנימים (להשיג ברשתות השיווק‭,(‬ גרוסים דק או 2 טוסטים מלחם לבן, גרוסים דק
2
יח'
ביצים
3/4
כף
מלח
פלפל שחור גרוס
2
כפות
2 כפות שמן זית
לטיגון: 5 כפות שמן קנולה
לרוטב:
3
יח'
עגבניות, מגוררות
מיץ מ-1 לימון
2
יח'
שיני שום, קלופות וכתושות
2
כפות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4
כפית
סוכר
להגשה: ‭ 1/4‬ כוס בצל ירוק פרוס, זיתים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את הדגים הטחונים, הכוסברה (או הפטרוזיליה) והבצל הקצוץ. מוסיפים את הצנימים הגרוסים והביצים ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את המלח, הפלפל ושמן הזית ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
הטיגון: מחממים את השמן במחבת. צרים מהעיסה קציצות עגולות ופחוסות ומטגנים, משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הרוטב וההגשה: מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים אותו לצלחת הגשה. מניחים עליו את הקציצות, מעטרים בבצל ירוק ובזיתים, מגישים.
איך שומרים? ללא הרוטב, עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא. כשרוצים, מחממים מעט בתנור, מוסיפים את הרוטב ומגישים.