אופן הכנה:
אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
20
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
יחידות
חלות
לצימוקים:
1/4
כוס
מים
1/4
כוס
ברנדי
50
גרם
צימוקים לבנים קטנים
לבצק:
30
מ"ל
מים
30
מ"ל
חלב
10
גרם
שמרים טריים
275
גרם
קמח
100
גרם
אבקת סוכר
קורט
מלח
150
גרם
חמאה
פרוסה לקוביות
1
יחידה
ביצה
המילוי:
350
גרם
גבינה לאפיה 16% שומן
140
גרם
סוכר
15
גרם
קורנפלור
1
יחידה
ביצה
1/2
כפית
קליפת לימון מגורדת
1/2
כפית
תמצית וניל
1
כף
מיץ לימון
לפני אפייה:
1
יחידה
ביצה טרופה (להברשה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. הצימוקים - שמים בקערה את המים והברנדי, מוסיפים את הצימוקים ומשרים עד לריכוך. מסננים.
  2. הבצק - שמים בסיר את המים והחלב ומחממים קלות, מסירים מן האש וממיסים בהם את השמרים.
  3. שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בתערובת.
  4. מוסיפים את הביצה ואת תערובת השמרים ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד שומרים במקרר עד השימוש.
  5. המילוי - מערבבים יחד את כל המרכיבים ושומרים בצד. מכניסים לשק זילוף (או לקערית קטנה ואז לעבוד עם כפית).
  6. חוצים את הבצק לשניים, מרדדים כל מחצית לריבוע בגודל 40X40 ס"מ. מזלפים מחצית מהמלית בשליש המרכזי של אחד מריבועי הבצק, משטחים בשכבה אחידה ומפזרים מחצית מהצימוקים המסוננים.
  7. פורסים את הבצק שנותר משני הצדדים לרצועות בעובי של 1/2 1 ס"מ (הן צריכות להיות מחוברות מצד אחד לבצק עם המלית). קולעים את הרצועות מעל הגבינה בצורת שתי וערב, כך שנוצרת צמה. אפשר להשאיר את המאפה ישר או לעצב אותו לצורת עיגול (כמו בתמונה). מתפיחים כשעה.
  8. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומניחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה או משומנת היטב. אופים כ-25 דקות עד שהמאפה שחום ואם נוקשים על התחתית נשמע צליל חלול.
עופר גל הוא שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל