אופן הכנה:
אופן ההכנה:
- הצימוקים - שמים בקערה את המים והברנדי, מוסיפים את הצימוקים ומשרים עד לריכוך. מסננים.
- הבצק - שמים בסיר את המים והחלב ומחממים קלות, מסירים מן האש וממיסים בהם את השמרים.
- שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בתערובת.
- מוסיפים את הביצה ואת תערובת השמרים ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד שומרים במקרר עד השימוש.
- המילוי - מערבבים יחד את כל המרכיבים ושומרים בצד. מכניסים לשק זילוף (או לקערית קטנה ואז לעבוד עם כפית).
- חוצים את הבצק לשניים, מרדדים כל מחצית לריבוע בגודל 40X40 ס"מ. מזלפים מחצית מהמלית בשליש המרכזי של אחד מריבועי הבצק, משטחים בשכבה אחידה ומפזרים מחצית מהצימוקים המסוננים.
- פורסים את הבצק שנותר משני הצדדים לרצועות בעובי של 1/2 1 ס"מ (הן צריכות להיות מחוברות מצד אחד לבצק עם המלית). קולעים את הרצועות מעל הגבינה בצורת שתי וערב, כך שנוצרת צמה. אפשר להשאיר את המאפה ישר או לעצב אותו לצורת עיגול (כמו בתמונה). מתפיחים כשעה.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומניחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה או משומנת היטב. אופים כ-25 דקות עד שהמאפה שחום ואם נוקשים על התחתית נשמע צליל חלול.
עופר גל הוא שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל