אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
- מוסיפים את תפוח האדמה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות.
- מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- אפשר להגיש את המרק עם פרוסות מטוגנות של ארטישוק ירושלמי או עם ערמונים קצוצים גס.
עוד מתכונים קלים ומעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"