![מרק ארטישוק](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2022/10/19/H1PkkrpQs/H1PkkrpQs_0_0_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4-3
כפות
שמן זית
1
בצל גדול
קצוץ
1
גבעול
סלרי
ללא העלים, קצוץ
1
תפוח אדמה
בינוני, קלוף וחתוך גס
150
גרם
ערמונים
קלויים וקלופים (המשקל לאחר הקילוף) או ערמונים מוכנים בוואקום
500
גרם
ארטישוק ירושלמי
קלוף וחתוך גס
3
כוסות
מים
720 מ"ל
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
בטעם גן עדן: מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hyhrlh0knאופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
- מוסיפים את תפוח האדמה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות.
- מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- אפשר להגיש את המרק עם פרוסות מטוגנות של ארטישוק ירושלמי או עם ערמונים קצוצים גס.
עוד מתכונים קלים ומעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"