מרק ארטישוק
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4-3
כפות
שמן זית
1
בצל גדול
קצוץ
1
גבעול
סלרי
ללא העלים, קצוץ
1
תפוח אדמה
בינוני, קלוף וחתוך גס
150
גרם
ערמונים
קלויים וקלופים (המשקל לאחר הקילוף) או ערמונים מוכנים בוואקום
500
גרם
ארטישוק ירושלמי
קלוף וחתוך גס
3
כוסות
מים
720 מ"ל
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
  2. מוסיפים את תפוח האדמה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות.
  3. מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. אפשר להגיש את המרק עם פרוסות מטוגנות של ארטישוק ירושלמי או עם ערמונים קצוצים גס.
עוד מתכונים קלים ומעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"