כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כרוב לבן
חתוך לשישיות
2
גבעולי רוזמרין או תימין
מופרדים לעלים
חופן
מלח ים אטלנטי
(לפי טעם)
פלפל שחור גרוס
(לפי טעם)
קורט
שום יבש
גרוס
קורט
זרעי כוסברה
שבורים
3
כפות
שמן זית
לצריבה
2
כפות
חמאה
3/4
כוס
ציר ירקות
1
כף
סילאן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות במצב טורבו.
  2. מחממים מחבת פסים על הגז, מוסיפים שמי זית ומניחים את שישיות הכרוב, מתבלים כמו סטייק במלח ופלפל, זרעי כוסברה ושבבי שום גרוס, צורבים למשך שתי דקות כל צד עד לקבלת חריכה ברורה של פסים וצבע זהוב.
  3. בתבנית התנור שמים נייר אפיה ועליה את הכרובים הצלויים, אפשר לפי צורך להוסיף תיבול (מלח, פלפל, שום).
  4. לשים בקערה את ציר הירקות והסילאן ולערבב היטב, למזוג מעל הכרובים ששוכבים בתבנית, להוסיף 2 כפות חמאה ולפזר מעל המגש. לכסות בנייר אפייה ונייר כסף מעליו, להכניס לתנור למשך 30 דקות.
  • הצעת הגשה: גבינת פרמזן מגוררת מפוזרת מלמעלה או שמנת חמוצה בצד
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית