אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות במצב טורבו.
- מחממים מחבת פסים על הגז, מוסיפים שמי זית ומניחים את שישיות הכרוב, מתבלים כמו סטייק במלח ופלפל, זרעי כוסברה ושבבי שום גרוס, צורבים למשך שתי דקות כל צד עד לקבלת חריכה ברורה של פסים וצבע זהוב.
- בתבנית התנור שמים נייר אפיה ועליה את הכרובים הצלויים, אפשר לפי צורך להוסיף תיבול (מלח, פלפל, שום).
- לשים בקערה את ציר הירקות והסילאן ולערבב היטב, למזוג מעל הכרובים ששוכבים בתבנית, להוסיף 2 כפות חמאה ולפזר מעל המגש. לכסות בנייר אפייה ונייר כסף מעליו, להכניס לתנור למשך 30 דקות.
- הצעת הגשה: גבינת פרמזן מגוררת מפוזרת מלמעלה או שמנת חמוצה בצד
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית