![](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2018/01/02/8256014/8256014_0_10_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
חמאה
1/2
כוס
חלב
10
גרם
קקאו משובח (1 כף)
300
גרם
סוכר לבן (1/2 1 כוס)
140
גרם
קמח תופח (1 כוס)
50
גרם
שקדים טחונים (1/2 כוס) - אפשר להמיר בקמח למי שרוצה
1
גביע
שמנת חמוצה
2
יח'
ביצים גודל L
100
גרם
שוקולד מריר מעולה, קצוץ גס
80
גרם
שוקולד חלב, קצוץ גס
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפינס שוקולד אישי אפוי בספל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hyk3zsj1tאופן ההכנה:
- משמנים תבנית או כוס בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר.
- בסיר על אש קטנה ממיסים חמאה יחד עם החלב והסוכר, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב (חשוב לא להגיע לרתיחה, המטרה כאן היא המסה של הסוכר והקקאו).
- לאחר 3-2 דקות מכבים את האש, וממשיכים לבחוש לתוך התערובת: קמח מנופה, שמנת חמוצה ושוקולד מריר.
- מוסיפים שתי ביצים ומערבבים היטב, מוסיפים שוקולד חלב ומערבבים מעט פעם נוספת. המרקם של התערובת אמור להיות נוזלי יחסית.
- מעבירים את התערובת באמצעות מצקת או שקית זילוף לכוסות או לתבניות שקעים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים. בוזקים מעט אבקת סוכר מעל ומגישים.
חשוב לזכור: כשאופים בכוסות, יש להקפיד להשתמש בספלים המתאימים לאפייה בתנור.