כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
חמאה
1/2
כוס
חלב
10
גרם
קקאו משובח (1 כף)
300
גרם
סוכר לבן (1/2 1 כוס)
140
גרם
קמח תופח (1 כוס)
50
גרם
שקדים טחונים (1/2 כוס) - אפשר להמיר בקמח למי שרוצה
1
גביע
שמנת חמוצה
2
יח'
ביצים גודל L
100
גרם
שוקולד מריר מעולה, קצוץ גס
80
גרם
שוקולד חלב, קצוץ גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משמנים תבנית או כוס בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר.
  2. בסיר על אש קטנה ממיסים חמאה יחד עם החלב והסוכר, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב (חשוב לא להגיע לרתיחה, המטרה כאן היא המסה של הסוכר והקקאו).
  3. לאחר 3-2 דקות מכבים את האש, וממשיכים לבחוש לתוך התערובת: קמח מנופה, שמנת חמוצה ושוקולד מריר.
  4. מוסיפים שתי ביצים ומערבבים היטב, מוסיפים שוקולד חלב ומערבבים מעט פעם נוספת. המרקם של התערובת אמור להיות נוזלי יחסית.
  5. מעבירים את התערובת באמצעות מצקת או שקית זילוף לכוסות או לתבניות שקעים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים. בוזקים מעט אבקת סוכר מעל ומגישים.
חשוב לזכור: כשאופים בכוסות, יש להקפיד להשתמש בספלים המתאימים לאפייה בתנור.