אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק של הניוקי - מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם עם מלח עד לריכוך (הבישול במלח מעניק לתפוחי האדמה טעם אחר ושונה).
- מקלפים את תפוחי האדמה, ומועכים אותם כמו לפירה. מוסיפים פנימה את הקמח והמלח, ולשים בידיים עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים (שימו לב שלא ללוש את תפוחי האדמה יתר על המידה).
- על משטח עבודה בוזקים מעט קמח, יוצרים מהעיסה של תפוחי האדמה צינורות באורך של סנטימטר וחצי וחותכים את הצינורות לצורת ניוקי באורך של סנטימטר אחד.
- מבשלים את הניוקי - בסיר גדול מחממים מים עם מלח עד לרתיחה, וכשהמים רותחים מכניסים לסיר חופן של ניוקי (לא מכינים את כל הניוקי לסיר בבת אחת) עד שהם צפים, ושולים אותם בעזרת כף מחוררת (ניוקי שנותרו ללא בישול, יכולים להיכנס למקפיא בתוך קופסה אטומה).
- מכינים את הרוטב - במחבת חמה מטגנים את החמאה עד להמסה, מוסיפים פנימה את עלי המרווה, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים את הניוקי למחבת עם הרוטב, ומקפיצים מעט (מוסיפים מעט מים ליצירת אמולסיה) עד שכל הניוקי נעטפים ברוטב. מכבים את האש, ומגישים מיד.