אופן ההכנה :
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את חזה העוף, מצפים אותו במשרה ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (מקסימום יממה).
- הפילף: מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את האטריות ומטגנים אותן עד שצבען זהוב־ענברי. מוסיפים את הבורגול ומבשלים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ואת המים הרותחים. מביאים לרתיחה מחודשת, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.
- הירקות: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת או בווק. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מעט זהוב. מוסיפים את הגזר, הקישואים, הפלפל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את החצילים ומטגנים עוד 5-4 דקות, עד שהם מאבדים מנפחם.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים מים עד כיסוי, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ללא כיסוי כ־15 דקות. מעבירים לקערה ומכסים, כדי לשמור על חום התבשיל.
- העוף: מנגבים את המחבת (או הווק) בנייר סופג ומחממים בו מעט שמן זית. מקפיצים את חזה העוף כ-5 דקות, עד שהוא זהוב (מומלץ לטגן חצי מהכמות בכל פעם).
- מניחים את הירקות המבושלים על הפילף. מניחים עליהם את חזה העוף המוקפץ ומגישים.
- איך שומרים? כל חלק בנפרד במקרר. את הפילף - לא יותר מיום. את העוף והירקות – עד שלושה ימים