
מתכונים מקלובה צימס טבעונית
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סיר או תבנית בקוטר 26 ס"מ
1
כפית
כורכום טחון
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
לאורז:
2
כוסות
אורז בסמטי, שטוף היטב
3
כוסות
מים
3
כפות
שמן
1
כפית
גדושה מלח גס
1/2
חב'
חבילת שמיר טרי קצוץ גס
1/2
חב'
חבילת נענע טרייה, קצוצה
לתחתית:
3
כפות
שמן
1
יח'
בצל גדול, קצוץ
2
יח'
שיני שום, כתושות
5
יח'
גזרים גדולים קלופים ומרוסקים בפומפיה
200
גרם
שזיפים מיובשים, מגולענים ושטופים
100
גרם
צימוקים צהובים גדולים, שטופים
1/2
כפית
גרגירי חילבה
1
כפית
גדושה תבלין קארי טחון
1/2
כפית
צ'ילי גרוס (לא חייבים)
1/2
כפית
פלפל שחור
1/2
כפית
מלח
1/4
כוס
מים
:רשימת קניות עבור המתכון
מרשימה וטעימה: מתכון למקלובה צימעס טבעונית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hysg11dcasאופן ההכנה:
- האורז: שמים בקערה את האורז, מוסיפים את המים ומניחים לחצי שעה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, שמים תחתית על הלהבה כדי שהאורז לא יישרף. מבשלים 20 דקות ומערבבים בעדינות במזלג מדי פעם. מורידים מהאש ושומרים בצד.
- התחתית: מחממים את התנור ל-125 מעלות ומרפדים סיר שמתאים לתנור בנייר אפייה.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד לריכוך. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את השזיפים, הצימוקים והתבלינים. מטגנים כשתי דקות נוספות ומורידים מן האש.
- מעבירים את הגזר לסיר ומשטחים לשכבה אחידה. מסדרים מעל את האורז ויוצקים מעל את המים. מכסים ואופים על רשת בתנור במשך שעתיים וחצי. מוציאים, הופכים בזהירות על מגש גדול ומגישים חם.