אופן ההכנה:
- משרים ללילה (8 שעות) את השעועית בקערה עם מים עד לכיסוי, שופכים את המים ומוסיפים מים נקיים, מביאים לרתיחה.
- מסירים את הקצף העודף שנוצר מהשעועית, מסננים ומחזירים שוב לסיר עם מים חדשים עד כיסוי גובה השעועית, מוסיפים את עלי המרווה, שיני השום, שמן זית ומלח ים. מבשלים על אש נמוכה עד קבלת שעועית מפורקת וצמצום כמעט מלא של הנוזלים.
- מוזגים עם מצקת לקערת המסבחה, מפזרים קורט מלח ים לפי טעם.
- לקישוט - חותכים פלפל חריף לקוביות קטנטנות, קוצצים את הבצל לקוביות קטנטנות ומפזרים מלמעלה, סוחטים מעל מיץ וזרעים משתי עגבניות מגי, בוזקים מעל הכל שמן זית ומגישים.
- כשר לפסח לאוכלי קטניות
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית