סאני דרעי מכינה חלה לשבת
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
17
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-2 חלות גדולות):
400
גרם
מים
13
גרם
שמרים יבשים
(40 גר' טריים)
1
ק"ג
קמח
(עדיף שטיבל 2 מנופה)
100
גרם
סוכר
15
גרם
מלח
75
גרם
שמן
2
ביצים
לציפוי:
1 ביצה עם קורט מלח וכף מים, כדי להבריק את החלה
חופן שומשום או פרג (או מה שתרצו לפזר על החלה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מוזגים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את השמרים ואת הקמח המנופה.
  2. מוסיפים פנימה את הסוכר ואת המלח (שמו לב שהם לא נוגעים ישירות בשמרים), מוסיפים את השמן ו-2 ביצים ומתחילים בתהליך הלישה במשך כ-3-2 דקות במהירות נמוכה. מוודאים שהבצק אכן אסף את עצמו (כלומר - שכל החומרים התאחדו לבצק. אם לא, עזרו לו קצת בעצרת קלף או בעזרת היד).
  3. ממשיכים בלישה עוד כ-6-5 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק ואלסטי. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, וממשיכים בלישה ידנית במשך 3-2 דקות.
  4. יוצרים מהבצק כדור, מקמחים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחזירים את הבצק למשטח העבודה וקולעים ממנו חלה (אני בחרתי לקלוע חלות עם 4 רצועות - חילקתי כל רצועה ל-200 גר׳ וקלעתי צמה. אפשר כמובן לחלק לרצועות קצת יותר שמנות של 3 רצועות, ולקלוע צמה רגילה או כל צורת חלה אחרת שתרצו).
  6. לאחר הקליעה, מורחים על החלה ביצה טרופה עם מעט מים וקורט סוכר בעזרת מברשת ומפזרים שומשום, פרג או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
  7. מתפיחים שוב את הבצק בין 20-15 דקות עד שהחלות תפוחות ואווריריות (שימו לב: לא להתפיח יותר מידי).
  8. אופים את החלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-23 דקות (אחרי 15 דקות של אפייה יש לסובב את התבנית) עד שתחתית החלה אפויה לחלוטין, החלה שחומה, יפה ותפוחה,ובין הרצועות הקלועות הבצק מרגיש ונראה אפוי.
סאני דרעי היא השף קונדיטורית של מסעדת "טורקיז" בתל אביב