
אוכל
(צילום: מירי צדוק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית באורך 30 ס"מ
לבלילה:
4
יחידות
ביצים
מופרדות
1
כוס
סוכר
3
כפות
סוכר
לחלבונים
1
כוס
שמן
1
כפית
תמצית וניל
1/4
כוס
מיץ תפוזים
1
כוס
קמח כוסמין מלא
1
כוס
קמח לבן
3
כפיות
אבקת אפייה
1/3
כוס
אבקת קקאו
לציפוי:
100
גרם
שוקולד מריר
שבור לקוביות
1
כפית
שמן
או אבקת סוכר לפיזור מעל
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לעוגת פרווה פשוטה בשני צבעים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hyxa00ns0sאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את החלמונים ו-1/2 כוס סוכר. מקציפים במשך 3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח. מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- מוסיפים את תמצית הווניל ואת מיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
- מנפים לקערה נפרדת את הקמחים ואת אבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים לתערובת עם המיץ ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבלילה לשתיים.
- מוסיפים את אבקת הקקאו למחצית אחת של הבלילה ומערבבים עד להטמעתה.
- מעבירים את שתי הבלילות לתבנית באופן הבא: מוסיפים כף פעם מתערובת הבהירה ופעם כף מתערובת הלבנה. בסיום מכניסים כף ומערבבים בתנועה סיבובית, ליצירת מראה השיש. אופים 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- הציפוי: ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל, מערבבים עם השמן ויוצקים על העוגה. לחלופין אפשר לפדר באבקת סוכר.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"