בכל קיץ מגיע פעם בשבוע ליישוב שבו אני גר חקלאי שמגדל ליצ'י ומנגו - ולפתע, ממש במקרה, יש בבית ארגז של 4 ק"ג ליצ'י. כמובן שהמקום הטוב ביותר לאחסן בו ליצ'י הוא הקיבה, אבל הפעם הקרבתי כמה מהם לטובת ניסוי: רוטב ברביקיו ביתי עם ליצ'י.
רוטב הברביקיו הזה קל מאוד להכנה: פשוט זורקים לסיר את כל המרכיבים, מבשלים, טוחנים ומבקבקים. אל תצפו לטעם עז של ליצ'י: הוא בהחלט מורגש, אבל ממש בעדינות.
אוכל
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
1440 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
20
יח'
ליצ'י, קלופים ומגולענים (אפשר גם מקופסת שימורים)
1/2
כוס
קטשופ
1/2
כוס
סוכר חום כהה
3
יח
עגבניות
2
כפות
שמן
1
יח'
בצל בינוני, קצוץ גס
1/4
כוס
חומץ תפוחים
1/4
כוס
וויסקי
3
כפות
רוטב ווסטרשייר
2
כפות
רסק עגבניות
1
ס"מ
שורש ג'ינג'ר, קצוץ גס
2
יח'
שיני שום, קצוצות גס
1/2
כפית
פפריקה מעושנת או מתוקה
1
כפית
מלח
אפשרות: מעט רוטב פלפלים חריפים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. צולים 20-15 דקות, עד שהן משחימות מעט.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל גוון חום עדין. מסירים מהכיריים.
  4. שמים את כל המרכיבים בסיר עם תחתית עבה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים 25-20 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך מעט. לקראת סוף הבישול אפשר אפשר לנסות להסיר את קליפות העגבניות בעזרת מלקחיים.
  5. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר (או משתמשים בבלנדר מוט) וטוחנים לרוטב חלק. מסננים את הרוטב, כדי להיפטר מקליפות וזרעי העגבניות.
  6. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר – הרוטב מוכן לאכילה יום לאחר הבישול