אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תכולתם (בעזרת כף פריזיאן או קישואן). אם הקליפה דקה מאוד (תפוחי אדמה צעירים מאוד), אפשר להשאיר אותה. כדאי לרוקן את תפוחי האדמה לאורך, כך שמתקבלים צילינדרים מאורכים. מניחים בצד.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד שהוא שחום, כעשר דקות. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומפוררים אותו בעזרת מרית ומטגנים גם אותו עד להשחמה.
- במחבת נפרדת, קולים את הצנוברים עד להזהבה ומוסיפים אותם לתערובת הבשר. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים לצינון.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מחממים את הציר.
- ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר ומניחים בתבנית. יוצקים את הציר החם לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך חצי שעה.
- מעלים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות, מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של כרבע שעה, או עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים ומגישים.