טף הוא הדגן הקטן בעולם, מקורו באפריקה ואזור הגידול העיקרי שלו הוא באתיופיה. הוא הוכרז בעולם כ"סופר פוד", ומכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. ואם לא די בכך, הוא גם עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. וסתם כדי לסבר לכם את האוזן - מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או בק"ג בשר.
במתכון שלפניכם הוא משתלב נפלא עם קמח הכוסמין, והתוצאה היא פנקייקים טעימים עם ערך בריאותי גבוה ומזין יותר מפנקייקים מקמח לבן רגיל. בתיאבון.
אופן ההכנה:
- בקערה מנפים את הקמחים, אבקת האפייה והמלח ויוצרים גומה במרכז.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ובוחשים היטב לקבלת תערובת חלקה.
- מניחים בצד למנוחה בת חצי שעה לפחות.
- במחבת טפלון ללא שמן, יוצקים כף מהבלילה ומטגנים צד אחד עד להיווצרות בועות. כשנוצרות בועות והקצוות משחימות, הופכים צד ומטגנים במשך מספר שניות נוספות.
- חוזרים על הפעולה עם יתר הפנקייקים, ומגישים מיד עם מעט רוטב מייפל מעל.