בשיתוף תנובה
ספרו לנו על עצמכם:
"אנחנו קרן ומתן, גרים בצפון והורים לשלושה ילדים. קרן היא תזונאית קלינית שמתמחה בתזונת ילדים ותינוקות והילדים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח אצלנו".
מי מבשל בבית?
"שנינו בשלנים, אבל את הסופגניות אני, קרן, מכינה".
מה הסופגנייה המשפחתית שלכם?
"הסופגנייה המסורתית שלנו היא פונצ'יקי, סופגנייה רוסית. המתכון עבר מסבתא גניה, אמא של סבא".
מה הסוד של הסופגנייה?
"השימוש בגבינה לבנה של "תנובה" יוצר פריכות מבחוץ וסופגנייה רכה מאוד מבפנים. מתקבלות סופגניות בגודל בינוני, מלאות בטעם ומרקם כייפי".
שתפו אותנו בזיכרון משפחתי מהחג:
"בשנה שעברה לא באמת חגגנו כי הייתי עצובה בגלל המצב בארץ. אנחנו בדרך כלל חוגגים חנוכה ונובי גוד יחד, ובגלל כל מה שקרה בארץ החלטנו לא לחגוג. השנה אני עם רוח אופטימית, בא לי לחגוג באקסטרים".
איך נראה שולחן החג שלכם?
"אנחנו אוהבים לארח אנשים וחלק מהדלקת הנרות נעשית עם המעגל המשפחתי הקרוב. לצד סופגניות יש גם לביבות על השולחן וכולם שרים שירי חג."
איך אתם הכי אוהבים לאכול את הסופגנייה?
"אלכוהול, יין קוקטיילים, אבקת סוכר, ריבה טעימה".
שאלת מיליון הדולר: סופגניות פשוטות או מפונפנות?
"פשוטות, תמיד פשוטות".
איך נולדה סופגניית הפונצ'יקי?
סיפורו של הפונצ'יקי מתחיל ברוסיה של המאה ה-19, שם היה ידוע כמאפה אהוב ומפנק. עם השנים, התפשט הפונצ'יקי ברחבי ברית המועצות והפך לחלק בלתי נפרד מתרבות האפייה המקומית - מטביליסי ועד ארמניה.
הסוד של הפונצ'יקי טמון במרקם הרך והאוורירי שלו, שבמתכון המשפחתי של משפחת אביאל מקבל טוויסט מיוחד בזכות שילוב של גבינה לבנה של תנובה בבצק. התוצאה היא סופגנייה קלילה וטעימה, שמקבלת שדרוג נוסף עם גנאש שוקולד עשיר שמכינים משמנת מתוקה. זהו סיפור של מסורת שעברה גלגול ישראלי מיוחד, והפכה לחלק בלתי נפרד מחגיגות החנוכה המשפחתיות.
הוראות ההכנה:
1. בקערה מערבבים בעזרת כף את כל המרכיבים
2. מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון עמוק
3. בעזרת שתי כפות עמוקות מניחים בשמן כף גדושה מהמלית בצורת עיגול עד כמה שאפשר
4. מקפידים על שמן לא רותח וכשהן מזהיבות בעזרת כף נותנים להן היפוך קל - הן מתהפכות כמעט לבד
5. מקשטים באבקת סוכר, גנאש שוקולד, או קונפיטורה.
בשיתוף תנובה
פורסם לראשונה: 07:00, 30.12.24