אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משמנים את פרוסות החצילים, מתבלים אותן ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. צולים את החצילים כ-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים ומנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות.
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו כמה דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים את החמאה (אם משתמשים) ומערבבים.
- קוצצים את הפטריות המיובשות ומוסיפים אותן למחבת. מוסיפים גם את מי ההשרייה - נזהרים שלא להוסיף את המשקעים בתחתית. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומצננים. מערבבים את העגבניות המרוסקות, רוטב העגבניות, הצ'ילי, השום והמים. מתבלים במלח לפי הטעם.
- שמים בתחתית התבנית כמה כפות מרוטב העגבניות שהכנו. מניחים מעל עלי לזניה בשכבה אחידה שמכסה את בסיס התבנית. מסדרים מעל הפסטה כשני שלישים מכמות החצילים. עליהם מורחים מהרוטב. מניחים מעליו שכבה של עלי פסטה.
- מפזרים שני שלישים מכמות הפטריות ושליש מהגבינה המגוררת על שכבת הפסטה. מניחים מעל שכבת פסטה נוספת ומעליה חצילים ופטריות שנותרו. מפזרים שליש מכמות הגבינה ויוצקים את כל הרוטב שנותר.
- מניחים מעל שכבת פסטה אחרונה, מפזרים מעליה את הגבינה שנותרה ועלי הבזיליקום הקצוצים. מזלפים מעט שמן זית.
- אופים כ-45 דקות בטמפרטורה של כ-220 מעלות עד שהלזניה שחומה מלמעלה.