
פילה סלמון בתנור בשום ושמיר
(צילום: ילנה ויינברג)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800
גרם
פילה סלמון
1/4
צרור
שמיר
50
גרם
חמאה
אפשר גם 1/4 כוס שמן זית במקום
2
יחידות
שיני שום
כתושות
1/2
יחידה
לימון
פרוס דק
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
מושלם לממהרים: פילה סלמון בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r11waz8e3אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
- שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים אותו היטב עם מגבות נייר.
- קוצצים את השמיר דק ומניחים במרכז התבנית. מוסיפים את השום, החמאה, מלח ופלפל. לשים הכל לתערובת אחידה ומזיזים לשולי התבנית.
- מניחים במרכז התבנית את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים את הפילה בתערובת החמאה ומסדרים מלמעלה את פרוסות הלימון.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים אותו לדפנות, לסגירה הרמטית. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהסלמון מוכן. מגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית.