אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
- שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים אותו היטב עם מגבות נייר.
- קוצצים את השמיר דק ומניחים במרכז התבנית. מוסיפים את השום, החמאה, מלח ופלפל. לשים הכל לתערובת אחידה ומזיזים לשולי התבנית.
- מניחים במרכז התבנית את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים את הפילה בתערובת החמאה ומסדרים מלמעלה את פרוסות הלימון.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים אותו לדפנות, לסגירה הרמטית. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהסלמון מוכן. מגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית.