פילה סלמון בתנור בשום ושמיר
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800
גרם
פילה סלמון
1/4
צרור
שמיר
50
גרם
חמאה
אפשר גם 1/4 כוס שמן זית במקום
2
יחידות
שיני שום
כתושות
1/2
יחידה
לימון
פרוס דק
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
  2. שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים אותו היטב עם מגבות נייר.
  3. קוצצים את השמיר דק ומניחים במרכז התבנית. מוסיפים את השום, החמאה, מלח ופלפל. לשים הכל לתערובת אחידה ומזיזים לשולי התבנית.
  4. מניחים במרכז התבנית את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים את הפילה בתערובת החמאה ומסדרים מלמעלה את פרוסות הלימון.
  5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים אותו לדפנות, לסגירה הרמטית. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהסלמון מוכן. מגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית.