עוף עם פירות יבשים
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בסיס:
2
יחידה
בצל
גדול קלוף ופרוס
15
יחידה
אגוז מלך
6
יחידה
שזיף מיובש
5
יחידה
משמש מיובש
50
גרם
צימוקים
1
יחידה
מקל קינמון
5
יחידה
עלי דפנה
6
יחידה
כרעיים
נקיות ויבשות
רוטב:
1/2
כוס
שמן זית
1-2
כוס
סילאן
1
כף
מלח
1
כפית
פפריקה
1/2
כפית
קינמון
טחון
1/2
כפית
אגוז מוסקט
טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מניחים בתבנית את רצועות הבצל, את האגוזים, את הפירות היבשים והתבלינים, מסדרים מעל את הכרעיים.
  2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים על הכרעיים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כשעה-שעה וחצי, עד שהכרעיים מוכנות.
  3. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מלחלחים את העוף עם הרוטב שנוצר בתבנית ואופים 20-15 דקות נוספות, עד להשחמה.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"