![עוף עם פירות יבשים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/01/25/SJ1XQZ3kd/SJ1XQZ3kd_0_94_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בסיס:
2
יחידה
בצל
גדול קלוף ופרוס
15
יחידה
אגוז מלך
6
יחידה
שזיף מיובש
5
יחידה
משמש מיובש
50
גרם
צימוקים
1
יחידה
מקל קינמון
5
יחידה
עלי דפנה
6
יחידה
כרעיים
נקיות ויבשות
רוטב:
1/2
כוס
שמן זית
1-2
כוס
סילאן
1
כף
מלח
1
כפית
פפריקה
1/2
כפית
קינמון
טחון
1/2
כפית
אגוז מוסקט
טחון
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לעוף חגיגי ברוטב דבש תמרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r17mw00qrs(צילום: אסתר דורון צרפתי)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מניחים בתבנית את רצועות הבצל, את האגוזים, את הפירות היבשים והתבלינים, מסדרים מעל את הכרעיים.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים על הכרעיים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כשעה-שעה וחצי, עד שהכרעיים מוכנות.
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מלחלחים את העוף עם הרוטב שנוצר בתבנית ואופים 20-15 דקות נוספות, עד להשחמה.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"