המצרכים:
5 מצות, טחונות במעבד מזון לפירורים דקים
200 גר שוקולד מריר, קצוץ
ספלון אספרסו (או 3 כפות נס קפה חזק)
50 גר' חמאה
1 כף ברנדי או ליקר שוקולד
1/2 כוס שקדים, קלופים מולבנים וגרוסים
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד המריר קצוץ עם ספלון האספרסו (או 3 כפות קפה חזק) ועם החמאה.
- מוסיפים כף ברנדי או ליקר שוקולד ומערבבים עם המצות הטחונות ועם השקדים. מצננים שעה במקרר ומכדררים. אם רוצים, מגלגלים בקוקוס או בשברי שוקולד.
המצרכים:
300 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
3 כפות אבקת קקאו
6 כפות סוכר
4 כפות שמן
6 מצות
1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
לבחירה: חופן פתיתי קוקוס או חופן אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה:
- מניחים את קוביות השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והשמן בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות. מוציאים, מערבבים וחוזרים על התהליך עד שקוביות השוקולד נמסו כמעט לגמרי.
- מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם אין ברשותכם מיקרוגל, אפשר להמיס את החומרים בסיר בן-מארי (סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מעט מים הרותחים בעדינות) תוך ערבוב מתמיד.
- יוצקים את מיץ התפוזים לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
- יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
- בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים. משאירים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.
המצרכים:
2 כוסות שומשום
1 כוס אגוזים, קצוצים
4 מצות
1 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו
1 כף אמרטו
1/4 כוס שערות חלבה
אופן ההכנה:
- מבשלים את השומשום עם האגוזים, הסוכר, הקקאו, הדבש והאמרטו בסיר כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהתערובת שחומה, מבריקה ומבעבעת. מצננים עד שפושר.
- מניחים מצה על מגש ומורחים עליה 1/2 מכמות המלית. אם רוצים אפשר לפזר את שערות החלבה. מניחים על המלית מצה שנייה.
- מכינים מעין "כריך" עם עוד זוג מצות ויתרת המלית. מניחים להתייצבות כשלוש שעות בטמפ’ החדר לפני החיתוך. חותכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ.
אורן בקר
המצרכים (ל-10 מאפים):
1/4 כוס (50 גר') שמן קוקוס
5 כפות (60 גר') סוכר
3/4 כוס (60 גר') שקדים טחונים
2 כפות (15 גר') קמח תפוחי אדמה
2 חלבונים
1 כפית קפה נמס מומס ב-2-1 כפות מים חמים
2 כפות אגוזי פקאן סיני, טחונים דק
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- אם יש צורך, מחממים מעט את שמן הקוקוס כדי שיהפוך לנוזלי.
- מעבירים את שמן הקוקוס לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבלים בעזרת מטרפה עד לקבלת לבלילה סמיכה ואחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ-12 דקות, עד שפני המאפים מתייצבים ומזהיבים. מגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט באגוזי פקאן מסוכרים.
המצרכים (ל-30 עוגיות):
1 ביצה
40 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר
1/4 כוס סילאן
300 גר' (3 כוסות) שקדים מולבנים, פרוסים דק
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים ביצה עם אבקת סוכר וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים שקדים, ומערבבים בעדינות וביסודיות כך שפרוסות השקדים יצופו בלי להישבר.
- מעצבים לעוגיות - נוטלים כף מהתערובת לכל עוגייה, ומניחים בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.