אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים ואבקת הסוכר. מוסיפים חלב, רסק תפוחים ושמן וממשיכים לערבב.
- מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה (בערך שעתיים).
- מכינים את התערובת למריחה - מערבבים את הסילאן והשמן לקבלת לתערובת אחידה. לאחר ההתפחה מכדררים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ומורחים עליהם את ממרח התמרים.
- אופים את הסופגניות - מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה. אפשר להשאיר את הכדורים בחוץ לכמה דקות להתפחה נוספת לפני שאופים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
- ממלאים את הסופגניות ומגישים - ממלאים מזרק בריבה הרצויה ומזריקים למרכז כל סופגנייה. מקשטים באבקת סוכר, שוקולד חרובים מומס, אגוזים קצוצים או ריבת חלב טבעונית ומגישים.