בשיתוף תנובה
ספרו לנו על עצמכם: "אנחנו שושנה ופליקס ינאי, גרים בגליל והורים לשניים. אני, שושנה, מגיע המהצד הטוניסאי - ופליקס מהצד האיטלקי".
מי מבשל/ת בבית? "אני, שושנה, הבשלנית של הבית".
מה הסופגנייה המשפחתית שלכם? "הסופגנייה המשפחתית היא בומבולוני מהצד של סבתא נעמי ז"ל - הצד האיטלקי. ממולאת בקרם פטיסייר וטעמי של הדרים".
מה הסוד של הסופגנייה? "בגדול, הרכיבים: הסופגנייה עשירה בחמאה, חלב וביצים, וזה נותן לה ממש טעם של בריוש עם נגיעות הדרים". את הסופגניות היא מכינה בעזרת מוצרים כחול לבן – שנותנים לה טעם קצת שונה.
שתפו אותנו בזיכרון משפחתי מהחג: "בגלל המצב, בשנה שעבר חגגנו בקטנה בתא המשפחתי ובעיקר דאגנו לשמח חיילים בסופגניות ולביבות בגבול הצפון".
איך נראה שולחן החג שלכם? "תמיד יש על השולחן סופגניות, לביבות, יין ותה עם נענע, פליקס מברך וכולם שרים שירי חג, מדליקים חנוכייה ומשתדלים לעשות הדלקת נרות בבית שלנו ובבתים של הילדים , אוהבים לארח בני משפחה וחברים".
איך אתם הכי אוהבים לאכול את הסופגנייה? "אנחנו אוהבים למלא את הבומבולוני בקרם פטיסייר, ותמיד שמים גם קערית עם שמנת חמוצה שמשתלבת נהדר עם הכל. שותים תה נענע חם ליד וזה מושלם".
שאלת מיליון הדולר: סופגניות פשוטות או מפונפנות? "אין כמו הסופגניות הפשוטות והקלאסיות".
איך נולדה הבומבולוני?
מיליוני איטלקים כבר התאהבו בסופגניית הבומבולוני, שנולדה בטוסקנה ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות שם. הבומבולוני מתהדרת בבצק רך ואוורירי בסגנון בריוש, אשר מועשר בחמאה, חלב וביצים. המילוי לרוב הוא קרם פטיסייר עשיר, שוקולד חם או ריבה מתוקה שמוזרקים ומבצבצים למעלה.
בישראל, הבומבולוני בישראל, הבומבולוני תפסה תאוצה עם התפתחות הקולינריה המקומית. ממילוי פשוט של קרם מאבקה, עברנו להכנת קרם פטיסייר ביתי מושקע – עם חלב וחמאה כחול לבן של תנובה, שמיוצרים כאן בארץ, מקל וניל אמיתי וחלמונים צהובים, שיוצרים ביחד מילוי שקשה לעמוד בפני ונשפך יחד עם הביס.
גם המילויים האחרים השתדרגו: במקום סתם ממרח, אנחנו מכינים גנאש שוקולד עם שמנת מתוקה ומשתמשים בריבה איכותית.
איך מכינים סופגניות בומבולוני?
בשיתוף תנובה