בשיתוף תנובה
2 צפייה בגלריה
שושנה ופליקס ינאי וסופגניות הבומבוליני
שושנה ופליקס ינאי וסופגניות הבומבוליני
שושנה ופליקס ינאי וסופגניות הבומבולוני
(צילום: אינס ינאי)
ספרו לנו על עצמכם: "אנחנו שושנה ופליקס ינאי, גרים בגליל והורים לשניים. אני, שושנה, מגיע המהצד הטוניסאי - ופליקס מהצד האיטלקי".
מי מבשל/ת בבית? "אני, שושנה, הבשלנית של הבית".
מה הסופגנייה המשפחתית שלכם? "הסופגנייה המשפחתית היא בומבולוני מהצד של סבתא נעמי ז"ל - הצד האיטלקי. ממולאת בקרם פטיסייר וטעמי של הדרים".
מה הסוד של הסופגנייה? "בגדול, הרכיבים: הסופגנייה עשירה בחמאה, חלב וביצים, וזה נותן לה ממש טעם של בריוש עם נגיעות הדרים". את הסופגניות היא מכינה בעזרת מוצרים כחול לבן – שנותנים לה טעם קצת שונה.
שתפו אותנו בזיכרון משפחתי מהחג: "בגלל המצב, בשנה שעבר חגגנו בקטנה בתא המשפחתי ובעיקר דאגנו לשמח חיילים בסופגניות ולביבות בגבול הצפון".
איך נראה שולחן החג שלכם? "תמיד יש על השולחן סופגניות, לביבות, יין ותה עם נענע, פליקס מברך וכולם שרים שירי חג, מדליקים חנוכייה ומשתדלים לעשות הדלקת נרות בבית שלנו ובבתים של הילדים , אוהבים לארח בני משפחה וחברים".
איך אתם הכי אוהבים לאכול את הסופגנייה? "אנחנו אוהבים למלא את הבומבולוני בקרם פטיסייר, ותמיד שמים גם קערית עם שמנת חמוצה שמשתלבת נהדר עם הכל. שותים תה נענע חם ליד וזה מושלם".
שאלת מיליון הדולר: סופגניות פשוטות או מפונפנות? "אין כמו הסופגניות הפשוטות והקלאסיות".
2 צפייה בגלריה
שושנה ופליקס ינאי וסופגניות הבומבוליני
שושנה ופליקס ינאי וסופגניות הבומבוליני
סופגניית בומבולוני עם קרם פטיסייר
(צילום: אינס ינאי)

איך נולדה הבומבולוני?

מיליוני איטלקים כבר התאהבו בסופגניית הבומבולוני, שנולדה בטוסקנה ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות שם. הבומבולוני מתהדרת בבצק רך ואוורירי בסגנון בריוש, אשר מועשר בחמאה, חלב וביצים. המילוי לרוב הוא קרם פטיסייר עשיר, שוקולד חם או ריבה מתוקה שמוזרקים ומבצבצים למעלה.
בישראל, הבומבולוני בישראל, הבומבולוני תפסה תאוצה עם התפתחות הקולינריה המקומית. ממילוי פשוט של קרם מאבקה, עברנו להכנת קרם פטיסייר ביתי מושקע – עם חלב וחמאה כחול לבן של תנובה, שמיוצרים כאן בארץ, מקל וניל אמיתי וחלמונים צהובים, שיוצרים ביחד מילוי שקשה לעמוד בפני ונשפך יחד עם הביס.
גם המילויים האחרים השתדרגו: במקום סתם ממרח, אנחנו מכינים גנאש שוקולד עם שמנת מתוקה ומשתמשים בריבה איכותית.

איך מכינים סופגניות בומבולוני?

שושנה ופליקס ינאי וסופגניות הבומבוליני
לא כשר
צמחוני
זמן הכנה
דקות
זמן כולל
0 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
32
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
להכנת הסופגנייה:
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף קליפת תפוז מגוררת
מומלץ להוסיף לבצק גם שתי כפות קליפות הדרים מסוכרות קצוצות דק - לא חובה.
1/4 כוס סוכר
1 כף ברנדי או ערק
האלכוהול משמש למניעת ספיגת שמן מיותר בבצק.
קורט מלח
1 ביצה + 1 חלמון
1 כוס חלב "תנובה" פושר
40 גרם חמאה "תנובה" חתוכה לקוביות
1. במיקסר עם וו לישה מניחים את כל המרכיבים מלבד החמאה:
2. לשים כחמש דקות במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את החמאה, לשים חמש דקות נוספות , עד שהחמאה נטמעת בבצק:
3. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעתיים:
4. גוזרים נייר אפייה לקוביות בגודל 5X5 ס"מ:
5. לאחר שעתיים מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של 1.5 ס"מ:
6. קורצים עיגולים לא גדולים ומעבירים כל עיגול שקרצנו לנייר אפייה חתוך לקובייה:
8. מחממים שמן לחום בינוני כ- 160 מעלות:
9. מניחים את הסופגניות עם הנייר כ- 3-4 בכל פעם ובעזרת מלקחיים שולפים החוצה את נייר האפייה:
10. מטגנים עד הזהבה הופכים את הסופגנייה לצידה השני:
11. מניחים לצינון על רשת טיגון:
12. לאחר צינון ממלאים את הסופגניות בקרם פטיסייר ומקשטים באבקת סוכר.. בתיאבון!:
להכנת הפטיסייר::
כוס וחצי חלב "תנובה"
כפית תמצית וניל משובחת
אפשר להחליף בחצי מתוכנו של מקל ווניל אחד
3 חלמונים
4 כפות אבקת סוכר
20 גרם חמאה רכה
2 כפות קורנפלור
1. ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, טורפים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים:
2. את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש:
3. מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה לאחר מכן מערבבים ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר זילוף:
להגשה:
להגשה: אבקת סוכר
12. לאחר צינון - ממלאים את הסופגניות בקרם פטיסייר ומקשטים באבקת סוכר:
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
בשיתוף תנובה